МЕРИТЕЛНИТЕ ЧАШИ И ЛЪЖИЦИ С КОИТО ПРИГОТВЯМ РЕЦЕПТИТЕ !!!

вторник, 25 август 2015 г.

ДОМАТЕНО МАСЛИНЕНИ ХЛЕБЧЕТА

ДОМАТЕНО МАСЛИНЕНИ ХЛЕБЧЕТА !


                                                    



Продукти :
за тестото:

1 чаена чаша вода 

1/4 чаена чаша олио
7 гр. суха мая
бяло брашно за средно меко тесто (500 гр. +, – )

за плънката:
1 средно голям домат
5-6 маслини
клонче пресен розмарин или една супена лъжича сух

Може спокойно да се удвоят продуктите за плънката !
Приготвяне :

Нарязваме на ситно домата - само месестата част , сока и семките не се ползват !
Маслините нарязваме на ситно също и розмарина ако е пресен

Омесваме гладко и меко тесто заедно с нарязаните на ситно  домати , маслини и розмарина .
Оставяме да втаса .
Втасалото тесо :

                                                        


   Разделяме на две части :
   
                                                         

Оформяме две топки и ги слагаме в тавата в която ще печеме . Покриваме за повторно втасване .

                                                         


  Втасалите хлябчета :

                                                           



                                   
Печем в загрята на 180гр. фурна само на долен реотан до готовност .
Ако искате да получите такава коричка отгоре след като са готови вадите ги с тавата и мажете с масло или маргарин както са горещи от горе и връщате за още 3- 4 минути в горещата фурна.

                                            Да ви е сладко !

                                                         







вторник, 11 август 2015 г.

КОЗУНАЧЕНО ПАМУК РУЛО СЪС СЛАДКО ОТ ЯГОДИ

КОЗУНАЧЕНО ПАМУК РУЛО СЪС СЛАДКО ОТ ЯГОДИ


                                                   

Продуктит за тестото от тук - ТЕСТО 

Начин на приготвяне :

След като втаса тестото го разтиламе във формата на кора с дължина равна на дължината на тавичката , да е дебело 0.5 см.

Мажем с сладкото от ягоди .

                                                    



Навиваме на руло и слагаме в тавата за печене .


                                                       




След като втаса го мажем с разбития белтък и поръсваме със захар .


                                                      



Печем в загрята на 180 гр. фурна на долен реотан до готовност.
Не бързайте да вадите рулото , белтъка и захарта отгоре се запичат бързо и създават илюзия за готово изпекано руло - но не !!! Препечете малко за да е идеално отвътре !!!
                                      Да ви е сладко !!!

                                                       












събота, 8 август 2015 г.

ХЛЯБ ВЪВ ХЛЕБОПЕКАРНА

ХЛЯБ ВЪВ ХЛЕБОПЕКАРНА


                                                    


Продукти :

300 мл. вода 
4 чаени чаши бяло брашно ( 520 гр. )
1 чаена лъжица суха мая ( 3,5 гр. )
3, 4 супени лъж. олио
1 чаена лъж. сол 
1 супена лъж. захар

Приготвяне :

Изсипваме водата в контейнера , олиото , захарта , солта , пускаме на програма за хляб и почваме да изипваме една по една чашите с брашно , след 3-тата чаша изипваме и маята . Подаваме и 4 тата чаша брашно , затваряме капака . След като омеси 4 - 5 минути проверяваме как е - с пръста пипаме въртящата се топка тесто , не трябва да лепни , но трябва да е меко !
Регулираме ако е сухо и твърдо с още малко олио , подава  се по малко на тънка струйка , или ако е лепкаво много се поръсва с няколко щипки брашно , това всичкото се прави при отворен капак в движение ( месене на тестото ) .
Ако не стигне времето и спре да меси се стопира и се пуска отново праграмата  за хляб , така даже се омесва двойно и резултата е страхотен !

Да ви е сладко !