МЕРИТЕЛНИТЕ ЧАШИ И ЛЪЖИЦИ С КОИТО ПРИГОТВЯМ РЕЦЕПТИТЕ !!!

понеделник, 23 ноември 2015 г.

КАТЕРИНОВА ПОГАЧА С ДОМАТЕНО - ЧЕСНОВА ПЛЪНКА

КАТЕРИНОВА ПОГАЧА С ДОМАТЕНО -ЧЕСНОВА ПЛЪНКА


                                                       



Продукти :

300 мил. прясно мляко

4 суп. лъж. кисело мляко
1 яйце
1 чаена лъж. оцет
2 суп. лъж. захар 

1 суп. лъж. сол 
пакет 7 гр. или 2 чаени лъж. суха мая
брашно до меко тесто , слагам го последно и никога не знам точния грамаж !

За плънката :
3 - 4 суп. лъж. доматена паста
2 глави чесън
1 суп. лъж. олио 

риган за поръсване

Приготвяне :

Разбъркваме млеката , яйцето , оцета , захарта и солта в голяма купа и започваме да подаваме брашно (добавяме и маята ) моята не се активира и е добавям заедно с брашното . Подаваме брашно и месим до меко тесто и покриваме да втаса .
От втасалото тесто разточваме кора с 0.5 см деб. Намазваме с доматеното пюре разбъркано с олиото , поръсваме с нарязания и задушен в малко мазнина до омекваме чесън , поръсваме обилно с ригана и завиваме на руло . Рулото завиваме на охлюв и поставяме в тавата в която ще печем . Втасва ,мажем с жълтък , поръсваме с сусам и кристалчета сол . 



                                                       


Печем на 180 гр. до готовност .

                                        Да ви е сладко !!!

                                                      







петък, 6 ноември 2015 г.

ХЛЯБ ЗА АРХАНГЕЛОВА ЗАДУШНИЦА

ХЛЯБ ЗА АРХАНГЕЛОВА ЗАДУШНИЦА


                                                                               


Архангеловата задушница е израз на християнската вяра в безсмъртието на душата и възкресението на мъртвите.


рецептата за тестото  - ТУК


                                                      









                                                          

сряда, 4 ноември 2015 г.

ХЛЯБ - ПИТА

ХЛЯБ ПИТА

                                                       


Омесих тесто за пита , а оформих като хляб . Та назнам какво е - пита или хляб ! :)

Продукти :

300 мил. прясно мл.

3-4 суп. лъж. с връх кисело мл.
3-4 суп. лъж. олио 
1 яйце
1 суп. лъж. сол
2 суп. лъж. захар

7 гр. суха мая
1 чаена лъж. оцет
брашно до средно меко тесто -някъде към 5 чаени чаши +  или -

Приготвяне :

Смесваме и разбъркваме всичко без брашното . Започваме да подаваме чаша след чаша брашното и месим до средно меко тесто . Маята подавам с брашното . В началото е каша после започва да се оформя тестото .
Втасва , разделяме на две , оформяме , втасва още веднъж .

                                                    


Печем на 180 до готовност ( 45 - 50 ) мин.

                                     Да ви е сладко !!!