МЕРИТЕЛНИТЕ ЧАШИ И ЛЪЖИЦИ С КОИТО ПРИГОТВЯМ РЕЦЕПТИТЕ !!!

вторник, 27 септември 2016 г.

ШОКОЛАДОВИ КЕКСЧЕТА

ШОКОЛАДОВИ КЕКСЧЕТА

Продукти :

2 чаени чаши захар

1, 3/4 чаени чаши брашно
3/4  чаена чаша какао 
1 , 1/2 чаена лъж, сода 
1 , 1/2 чаена бакполувер 
1 чаена сол
2 яйца
1 чаена чаша прясно мляко
1/2 чаена чаша олио
2 чаени лъж. ванила екстракт 
1 чаена чаша гореща вода

Продукти за шоколадовата заливка ( ганаш ) :


1/2 чаена чаша бита сметана
1/2 чаена чаша масло

1 , 1/2 чаена чаша шоколад ( черен или млечен )

Приготвяне :
Всичко се слага в купа без горещата вода , както следва по горе.
Разбърква се с тел или миксер докато се смесят продуктите и след това се подава водата като продължава да се бърка .
Всичкото време за бъркане е някъде към 5 минути .
Готовата смес се изсипва във форми или във форма по желание и се се пече за 30 - 35 мин. на 180 гр.
Ако се прави кекс времето за печене е повече , до суха клечка.
След като се охладят кексчетата се заливат с приготвения предварително шоколад .
Той се приготвя по следния начин :
В малка тенджера слагаме няколко приста вода на дъното . Завираме на котлона и поставяме отгоре стъклена купа или чиния която да затвори подобно на капак тенджерата , за да може парата да не излиза и да загрява същата .
Слагаме сметаната , маслото и шоколада и след няколко минути разбъркваме леко , след още няколко минути разбъркваме вече разтопените напълно продукти до като се обеденят напълно и сваляме от котлона .
Разтопения ганаш е малко рядък и затова го слагаме в хладилника малко да се стегне , за няколко минути .
След това разбъркваме отново и заливаме кексчетата или кекса




                                              Да ви е сладко !!! 



                                                    




Няма коментари:

Публикуване на коментар