БАНИЦА С ПЕЧЕНА ТИКВА ( ТИКВЕНИК )
За пореден път , бягам от пърженето !!!
Баницата с печена тиква е много лека за консумиране поради спестяването на традиционния начин със запържването или задушаването на настърганата тиква в мазнина . И още едно важно нещо което пести време и нерви , тиквата не се стърже !
Продукти :
Една средна тиква от вида - цигулка
Изпичане във фурната на 180 гр. до готовност .
След това изгребваме с лъжича меката изпекана сърцевина на тиквата и поставяме в купа . Добавяме 2 чаени чаши захар , 2 чаени лъжици канела и разбъркваме до получаване на еднородна смес .
Всеки може да увкоси плънката по негов начин .
Приготвяме тава за баницата и отваряме пакета с кори . Предварително сме разтопили 300 гр. масло което ще е нужно за поръсване на корите . Започваме подреждането на баницата.
Взимаме 2 - 3 кори и слагаме на дъното на тавата която предварително сме намазали от разтопеното масло. Поръсваме с масло и поставяме следващите 2- 3 кори , поръсваме и тях с масло и сега идва ред и за плънката ( печената тиква ) . Слагаме от тиквата и продължаваме по същия начин , кори масло , кори масло .
По този начин , баницата се сгобява ( нарежда ) много бързо защото плънката се слага само на три места , преди средата на баницата , по средата и малко преди да затворим с последните кори ! Най-отгоре поръсваме с останалото масло .
Баницата е наредена и отива в загрятата на 180 гр. фурна да се опече до хрупкава коричка отгоре !
Следващите снимки са на готовия тиквеник !
Да ви е сладко !!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар