МЕРИТЕЛНИТЕ ЧАШИ И ЛЪЖИЦИ С КОИТО ПРИГОТВЯМ РЕЦЕПТИТЕ !!!

неделя, 27 декември 2015 г.

КОЛЕДНА ПОГАЧА СЪС СИРЕНЕ

КОЛЕДНА ПОГАЧА СЪС СИРЕНЕ

                                                           


                                                          


Продукти


300 мл. пр. мляко

4 суп. лъж. кисело мляко
2 яйца
3 суп. лъж. захар
1 суп. лъж. сол
1 чаена лъж. оцет
2 - 3 суп. лъж. олио
7 гр. суха или 1/2 пакет жива мая
2 - 3 шепи натрошено сирене

брашно за меко тесто

Приготвяне

Активираме маята в млякото с малко от захарта и смесваме всички съставки без брашното . Започваме да подаваме чаша по чаша брашно и бъркаме - месим до меко пухкаво тесто . Оставяме покрито да втаса и разточваме на кора с деб. 0.5 см.
Приготвяме по показания начин на снимката по долу !

                                                      


Завиваме на руло и поставяме в тавата в която ще печем за повторно втасване .

                                                          

  Втасалата погача мажем с жълтък и поръсваме със семена .

                                                       





Печем в загрята на 180 гр. фурна до готовност .

                                  Да ви е сладко !!!

                                                       



 

33 коментара:

  1. ПРЕВЪЗХОДНА,ЛЕСНА,БЪРЗА И С НЕВЕРОЯТЕН ЛЕК ВКУС!!!БРАВО!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Непременно ще го направя.Изглежда апетитно и лесно.Благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте! Случайно попаднах на вашия сайт тази вечер и веднага пробвахме тази питка. Стана превъзходна, утре ще изпробваме КОЗУНАЧЕНИ КИФЛИЧКИ - КРОАСАНИ.Поздрави от Нашвил и Весели Празници!

    ОтговорИзтриване
  4. Mnogo krasiva i efektna , moje li da mi kajete v tava s kakav diametar se pe4e.Nadqvam se da mi otgovorite.Blagodarq za koeto.

    ОтговорИзтриване
  5. Много е красива, поздравления! Бихте ли ми казали като смесваме първоначалните съставки без брашното, към млякото с маята ли ги добавяме или отделно и чак после съединяваме със сместа с маята, когато започнем да добавяме брашното. Благодаря предварително.

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте, прекрасно изглежда вашата празнична питка ! Браво!

    ОтговорИзтриване
  7. Здравейте, прекрасно изглежда вашата празнична питка ! Браво!

    ОтговорИзтриване
  8. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  9. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  10. МНого добре изглежда и стана много вкусна

    ОтговорИзтриване
  11. Стана невероятна! Благодаря за рецептата! Аз лично обърках рецептата малко, като смесих всичко заедно със сиренето, но пак стана вкусна!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дали ще се замеси или поръси със сирене става еднакво вкусна.
      Радвам се че ви е харесала!

      Изтриване
  12. Стана вкусна, но имах един проблем, сигурно беше твърде меко тестото ми, защото при крайния резултат чертите почти не изпъкваха. Колко брашно ви отива за тази пита?
    Toni

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Подаваш и месиш брашно докато спре да ти лепне по пръстите тестото!

      Изтриване
    2. Подаваш и месиш брашно докато спре да ти лепне по пръстите тестото!

      Изтриване
  13. Здравейте!Попаднах случайно на Вашият сайт,за Новогодишната нощ направих тази прекрасна празнична питка и се получи страхотно.Всички бяха доволни и от вида и,и от вкуса и.Благодаря за рецептата!!!!!Вчера направих(за 01.01.2016г.)"Питки за вечеря",станаха чудни,дори не стигнаха!Днес правя в двойна доза!Благодаря!Успех през Новата 2016г.!!!

    ОтговорИзтриване
  14. Благодаря!
    Радеам се че ви харесват рецептите ми!

    ОтговорИзтриване
  15. Страхотна е , правих я вече два път и исвършва докато е още топла. Благодаря за рецептата

    ОтговорИзтриване
  16. Емо страхотна погача се получи,благодаря за рецептата.Само че, аз намазах обилно с масло разточената кора и стана невероятно вкусна.

    ОтговорИзтриване
  17. Отговори
    1. Започни с 550 - 600 гр и ако много лепне тестото подавай още брашно .

      Изтриване