Продукти
300 мл. пр. мляко
4 суп. лъж. кисело мляко
2 яйца
3 суп. лъж. захар
1 суп. лъж. сол
1 чаена лъж. оцет
2 - 3 суп. лъж. олио
7 гр. суха или 1/2 пакет жива мая
2 - 3 шепи натрошено сирене
брашно за меко тесто
Приготвяне
Активираме маята в млякото с малко от захарта и смесваме всички съставки без брашното . Започваме да подаваме чаша по чаша брашно и бъркаме - месим до меко пухкаво тесто . Оставяме покрито да втаса и разточваме на кора с деб. 0.5 см.
Приготвяме по показания начин на снимката по долу !
Завиваме на руло и поставяме в тавата в която ще печем за повторно втасване .
Втасалата погача мажем с жълтък и поръсваме със семена .
Печем в загрята на 180 гр. фурна до готовност .
Да ви е сладко !!!
ПРЕВЪЗХОДНА,ЛЕСНА,БЪРЗА И С НЕВЕРОЯТЕН ЛЕК ВКУС!!!БРАВО!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеНепременно ще го направя.Изглежда апетитно и лесно.Благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеЗдравейте! Случайно попаднах на вашия сайт тази вечер и веднага пробвахме тази питка. Стана превъзходна, утре ще изпробваме КОЗУНАЧЕНИ КИФЛИЧКИ - КРОАСАНИ.Поздрави от Нашвил и Весели Празници!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеРадвам се че ви харесват нещата ми!
Mnogo krasiva i efektna , moje li da mi kajete v tava s kakav diametar se pe4e.Nadqvam se da mi otgovorite.Blagodarq za koeto.
ОтговорИзтриванеВиж още веднъж снимките!
ИзтриванеВиж още веднъж снимките!
ИзтриванеМного е красива, поздравления! Бихте ли ми казали като смесваме първоначалните съставки без брашното, към млякото с маята ли ги добавяме или отделно и чак после съединяваме със сместа с маята, когато започнем да добавяме брашното. Благодаря предварително.
ОтговорИзтриванеКъм млякото добаваш всичко и накрая брашното.
ИзтриванеЗдравейте, прекрасно изглежда вашата празнична питка ! Браво!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеЗдравейте, прекрасно изглежда вашата празнична питка ! Браво!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеРадвам се чв ви е харесала!
ИзтриванеМНого добре изглежда и стана много вкусна
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеСтана невероятна! Благодаря за рецептата! Аз лично обърках рецептата малко, като смесих всичко заедно със сиренето, но пак стана вкусна!
ОтговорИзтриванеДали ще се замеси или поръси със сирене става еднакво вкусна.
ИзтриванеРадвам се че ви е харесала!
Стана вкусна, но имах един проблем, сигурно беше твърде меко тестото ми, защото при крайния резултат чертите почти не изпъкваха. Колко брашно ви отива за тази пита?
ОтговорИзтриванеToni
Подаваш и месиш брашно докато спре да ти лепне по пръстите тестото!
ИзтриванеПодаваш и месиш брашно докато спре да ти лепне по пръстите тестото!
ИзтриванеЗдравейте!Попаднах случайно на Вашият сайт,за Новогодишната нощ направих тази прекрасна празнична питка и се получи страхотно.Всички бяха доволни и от вида и,и от вкуса и.Благодаря за рецептата!!!!!Вчера направих(за 01.01.2016г.)"Питки за вечеря",станаха чудни,дори не стигнаха!Днес правя в двойна доза!Благодаря!Успех през Новата 2016г.!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ОтговорИзтриванеРадеам се че ви харесват рецептите ми!
Страхотна е , правих я вече два път и исвършва докато е още топла. Благодаря за рецептата
ОтговорИзтриванеРадвам се че ви е харесала !
ОтговорИзтриванеzzz
ОтговорИзтриванеЕмо страхотна погача се получи,благодаря за рецептата.Само че, аз намазах обилно с масло разточената кора и стана невероятно вкусна.
ОтговорИзтриванеKolko brashno otiva gore dolu za tazi recepta:)
ОтговорИзтриванеЗапочни с 550 - 600 гр и ако много лепне тестото подавай още брашно .
Изтриване