Авторска рецепта !
Сътавки :
2 чаени чаши бяло брашно
1 чаена чаша брашно от лимец
2 суп. лъж. захар
1/2 суп. лъж. сол
10 гр. прясна или 3.5 гр. суха мая
120 милилитра топла вода
120 милилитра топло мляко
120 милилитра олио
ЕДНА ЧАЕНА ЧАША БРАШНО Е 120 грама !!!
ЕДНА СУПЕНА ЛЪЖ. ЗАХАР Е 12 грама !!!
ЕДНА СУПЕНА ЛЪЖ. СОЛ Е 18 грама !!!
Шупваме маята в топлата вода с лъж. захар и лъж. брашно . Изсипваме на дъното на контейнера на хлебопекарната , след това добавяне топлото прясно мляко , олиото , двата вида брашна , останалата лъж. захар и солта . Включваме на програма за пълнозърнест хляб !
Същите съставки се слагат и за бял хляб , но се сменя 1-та чаена чаша лимец с бяло брашно ( 3-ри чаени чаши бяло )
120 мл олио?
ОтговорИзтриванеЗащо ли не ви видях коментара по рано!
ИзтриванеДа!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, Емо! Днес случайно попаднах на Вашия сайт, докато търсех да изпробвам поредната рецепта за хляб с Лимец (след няколко не особено задоволителни резултата през последните два месеца) . Току-що опитах резултата. WOW!!! Перфектен хляб! Досега, каквато и рецепта да съм опитвала с Лимец, се получаваше не особено бухнал и пухкав хляб. Хлябът по вашата рецепта надмина всичките ми очаквания! Браво! Горещо го препоръчвам на всеки, който попадне на тази рецепта. При мен се получи, независимо, че направих съотношението бяло брашно: Лимец 1:1 (за целта добавих още 1/4 ч.л. мая). Моята хлебопекарна е за по-голям хляб и по време на второто втасване забелязах, че няма да се надигне добре заради по-големия съд за печене. Извадих го от машината, премесих на ръка за минутка и го сложих във форма за кекс. Оставих го да втаса във фурната, като очаквах пълен провал. Вместо това сега на масата има прекрасен, ухаещ, вкусен хляб! Шапка Ви свалям!
ОтговорИзтриванеРадвам се че ви е харесал и благодаря за доверието !
ОтговорИзтриванеИ аз ще го пробвам днес!
ОтговорИзтриванеKak e . Елена - хареса ли ви ?
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта! Поздравления!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ОтговорИзтриванеБраво !!! Получи се страхотно !!! Хрупкаво отвън и меко и въздушно отвътре !!! :-)
ОтговорИзтриванеРадвам се че ви е харесал!
ОтговорИзтриванеРадвам се че ви е харесал!
ОтговорИзтриванеХлебчето стана перфектно! Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеРадвам се че ви е харесало!
ОтговорИзтриванеРадвам се че ви е харесало!
ОтговорИзтриванеКак се заквасва сухата сметана - колко трябва да бухне, за да стане? И, за моята хлебопекарна изрично е посочено, че не бива маята да стига до водата - да не стане провал? А как се теглят 3,5 гр. мая?
ОтговорИзтриванеСтрува ми се че питаш за маята, а не за сметана !
ИзтриванеАко ще ползваш жива 1/4 от купчето е активирай лакто съм описал в рецептата.
Ако маята е суха е добави накрая в/у брашното.
3,5 гр. е 1/2 от едно пакетче от 7 гр..
И поваче да влезе не е фатално.
Ако нещо не е ясно, свиркай! :)
Естествено, че мая. Но се провалих - проблемът е, че детето ми е алергично към пшеница и направих хляба само от лимец. Малкият опита и сега напълно отказва да яде хляб. Не знам дали ще се подобри вкуса, ако включа ръж и царевица. Предложете ми някакво съотношение.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за чудесната рецепта! Всички вкъщи много харесаха хляба. С удоволствие ще изпитам и някое друго Ваше предложение!
ОтговорИзтриванеРадвам се че ви е харесал !
ИзтриванеБлагодаря за поредната ви сполучлива рецепта. Хлябът се получи пухкав и вкусен.
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата, стана пухкав, но много мазен! Явно ще трябва да намаля олиото или да завиша лимеца за сметка на бялото брашно. Ще пробвам,дано я улуча :)))
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата, стана пухкав, но много мазен! Явно ще трябва да намаля олиото или да завиша лимеца за сметка на бялото брашно. Ще пробвам,дано я улуча :)))
ОтговорИзтриванеЗдравейте , Розалия !
ИзтриванеРазличните брашна се усвояват различно от течните съставки и всяка машина пече различно !
При мен всичко е наред и не е мазен хляба , но вие винаги може да намалите количеството на олиото както и съотношението на бялото с пълнозърнестото брашно по вас избор .
Съжялявам че не се е получило при вас !
Поздрави , Емо ! :)
аз смесих суха мая с водата, както е посочено в рецептата, но виждам в коментарите, че не е трябвало, да прекъсна ли програмата и да започна отново?
ОтговорИзтриванеЗдравейте,Емо.Тази вечер правих хляб от лимец по друга рецепта:400мл.вода,1с.л. сухо мляко,2с.л. сол,1,5с.л. захар,2с.л. олио,500гр. бяло брашно,160гр. лимец и 1ч.л. суха мая(програма за 1кг.хляб),НО след като се опече вътре стана малко лепкав.Като го стиснеш между пръстите си и става като тесто.На какво може да се дължи това?Вашата рецепта ще я пробвам в най-скоро време и ще споделя резултата.Благодаря предварително за мнението. :)
ОтговорИзтриванеЗдравейте, Емо и благодаря за рецептата! Отдавна търсих подобна рецепта и едва сега открих това, което ме удовлетворява. Изпълних я на хлебопекарна Moulinex (програма 10 за 750 г хляб, суха Dr. Oetker мая, бяло брашно София мел Екстра и брашно Лимец) и резултатът от рецептата Ви е значително по- добър от рецептата за пълнозърнест хляб в книжката, съпровождаща машината (несравнимо по- добър е по- точното сравнение). Потвърждавам, че трябва да се спазват точно количествата, описани на този сайт, и последователността в приготовлението на тестото. Благодаря отново и ще опитам от останалите Ви рецепти.
ОтговорИзтриванеБлагодаря !
ИзтриванеСпазват ли се рецептите, резултатите ще са добри!
Благодаря !
ИзтриванеСпазват ли се рецептите, резултатите ще са добри!
На мен не ми се получи този хляб,от вън е препечен а отвътре суров хем сложих олио на половина!Следващия път ще използвам рецептата от книжката!
ОтговорИзтриванеТози хляб не е моя хляб щом не е по рецептата!
ИзтриванеСпазих точно рецептата - хляба се получи великолепен! Хора, които не признават друг хляб, освен белия - бяха очаровани ☺
ОтговорИзтриванеРадвам се че ви е харесал !!!
ИзтриванеИма ли рецепта за хляб, която да се направи само с брашно от лимец?
ОтговорИзтриванеСложи само брашно от лимец, но сложи малко повече мая, до към 5 ,6 грама суха.
ИзтриванеСложи само брашно от лимец, но сложи малко повече мая, до към 5 ,6 грама суха.
Изтриванехлябът става просто уникален много вкусен но ни идва малък в къщи дали мога да увелича съставките но незнам по колко да не направя грешка ако може да ми кажете
ОтговорИзтриванеВсичко по - 2 .
ИзтриванеСтига да е по голяма машината за хляб.
Всичко по - 2 .
ИзтриванеСтига да е по голяма машината за хляб.
благодаря да голяма е
ОтговорИзтриванезначи още един път по същия ред продуктите ги повтарям дано да стане
ОтговорИзтриванеЩе стане, давай смело! :)
ИзтриванеДали ще се получи добре тази рецепта,ако се меси ръчно и се пече във фурна.Колко време да втасва тогава?Благодаря!
ОтговорИзтриванеСложи малко повече мая , след като омесиш покрий за 10 минути тестото да се отпусне , оформи в желаната форма хляба и остави да втаса докато удвои обема си . Изпече на 200 гр. до готовност .
ИзтриванеНе разбрах вашата рецепта за какъв гр. на хляб е? Аз обикновено правя 1 кг. и дали да умножавам по 2 или и вашите дози са на 1 кг.?
ОтговорИзтриванеТази рецепта за колко кг. хляб е?
ОтговорИзтриванеБлагодаря за чудесната рецепта! Малко промени, но се налагаха: още 3 с.л.бяло брашно вече в машината, след като топката беше много влажна; лимец:бяло 1:1 и 100 мл олио вместо 120.Великолепен вкус! Желая ви здрава и щастлива 2017г.!
ОтговорИзтриванездравейте,искам да направя рецептата,но искам да стане по малък хляб ако разделя количествата на половина дали ще стане? Принципно хлебопекарната ми прави хляб 750 гр и 1250 ,но ние сме двама човека и ми е доста голям ,затова правя обикновен хляб с 350 гр брашно,230 гр вода 1 малка мерителна лъжица сол ,1 м.м.л. захара,1 ц.л. олио 1 м.м.л. мая и става хубав хляб ,но сега искам да направя хляб с лимец можете ли да ми дадете рецепта или да кажете ако разделя вашата рецепта на половина дали ще стане
ОтговорИзтриванеДа, ще стане.
ОтговорИзтриванеЗдравейте, а може ли вместо олио да сложа зехтин?
ОтговорИзтриванеДа, може.
ИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванерецептата която сте дали за 700 гр.хляб ли е или за 900, за да знам кое от менюто да ползвам?
Страхотен хляб.Браво.
ОтговорИзтриванеРецептата за 750 гр. хляб ли е?
ОтговорИзтриване500гр
ИзтриванеЗдравейте, а за какъв размер хляб е рецептата? 500, 750, 1000 гр?
ОтговорИзтриване500
ИзтриванеС това брашно като количество стана каша,добавих още една чаша лимецово брашно.Дано се получи
ОтговорИзтриванеЗдравейте, случайно попаднах на вашата рецепта, но останах впечетлена от резултата. Получи се наистина много вкусен хляб. Любопитна съм за други ваши рецепти :)
ОтговорИзтриванеУникален! Препоръчвам го на всички. Аз слагам допълнително слънчогледови семки и маслини. Благодаря Ви!
ОтговорИзтриванеСега ще пробвам рецептата Ви. На какво количество да сложа програмата - грамаж на хляба и коричка на печене
ОтговорИзтриванеПолучи се много вкусен хляб. Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеМоят хляб стана много мазен. Но иначе видът му е чудесен. Сигурна съм, че с по- малко олио ще е чудесен.
ОтговорИзтриванеНевероятен хляб се получи! Благодаря много! 😊
ОтговорИзтриванеМойта е с две бъркалки в ка
ОтговорИзтриванекво съотношение да сложа бялото брашно и брашното от лимец.
Благодарен съм, че попаднах на този страхотен блог. Сайтът го открих в Google, когато търсех неща за клинария и останах приятно изненадан! Поздравления и успех с развитието на блога! Ще се радваме, ако разгледате и нашият проект, за повече кликнете тук
ОтговорИзтриване
ОтговорИзтриванеСъс затаен дъх прочетох тази публикация! Невероятни сте! Страхотна публикация!
☛ GRAD.im
☛ <a h
Много пъти изполвах рецептата Ви и винаги се получава невероятен хляб! Благодаря!
ОтговорИзтриване