МЕРИТЕЛНИТЕ ЧАШИ И ЛЪЖИЦИ С КОИТО ПРИГОТВЯМ РЕЦЕПТИТЕ !!!

събота, 8 август 2015 г.

ХЛЯБ ВЪВ ХЛЕБОПЕКАРНА

ХЛЯБ ВЪВ ХЛЕБОПЕКАРНА


                                                    


Продукти :

300 мл. вода 
4 чаени чаши бяло брашно ( 520 гр. )
1 чаена лъжица суха мая ( 3,5 гр. )
3, 4 супени лъж. олио
1 чаена лъж. сол 
1 супена лъж. захар

Приготвяне :

Изсипваме водата в контейнера , олиото , захарта , солта , пускаме на програма за хляб и почваме да изипваме една по една чашите с брашно , след 3-тата чаша изипваме и маята . Подаваме и 4 тата чаша брашно , затваряме капака . След като омеси 4 - 5 минути проверяваме как е - с пръста пипаме въртящата се топка тесто , не трябва да лепни , но трябва да е меко !
Регулираме ако е сухо и твърдо с още малко олио , подава  се по малко на тънка струйка , или ако е лепкаво много се поръсва с няколко щипки брашно , това всичкото се прави при отворен капак в движение ( месене на тестото ) .
Ако не стигне времето и спре да меси се стопира и се пуска отново праграмата  за хляб , така даже се омесва двойно и резултата е страхотен !

Да ви е сладко !







2 коментара:

  1. Здравейте! Снощи приготвих Вашия хляб и стана много хубав, бях Ви писала във ФБ за времето на програмата.Аз също имам рецепта за много хубав хляб, ако Ви интересува ще я напиша. Благодаря за споделената рецепта. Савка Борисова съм.

    ОтговорИзтриване