ХЛЯБ ВЪВ ХЛЕБОПЕКАРНА
Продукти :
300 мл. вода
Продукти :
300 мл. вода
4 чаени чаши бяло брашно ( 520 гр. )
1 чаена лъжица суха мая ( 3,5 гр. )
3, 4 супени лъж. олио
1 чаена лъж. сол
3, 4 супени лъж. олио
1 чаена лъж. сол
1 супена лъж. захар
Приготвяне :
Изсипваме водата в контейнера , олиото , захарта , солта , пускаме на програма за хляб и почваме да изипваме една по една чашите с брашно , след 3-тата чаша изипваме и маята . Подаваме и 4 тата чаша брашно , затваряме капака . След като омеси 4 - 5 минути проверяваме как е - с пръста пипаме въртящата се топка тесто , не трябва да лепни , но трябва да е меко !
Регулираме ако е сухо и твърдо с още малко олио , подава се по малко на тънка струйка , или ако е лепкаво много се поръсва с няколко щипки брашно , това всичкото се прави при отворен капак в движение ( месене на тестото ) .
Ако не стигне времето и спре да меси се стопира и се пуска отново праграмата за хляб , така даже се омесва двойно и резултата е страхотен !
Да ви е сладко !
Приготвяне :
Изсипваме водата в контейнера , олиото , захарта , солта , пускаме на програма за хляб и почваме да изипваме една по една чашите с брашно , след 3-тата чаша изипваме и маята . Подаваме и 4 тата чаша брашно , затваряме капака . След като омеси 4 - 5 минути проверяваме как е - с пръста пипаме въртящата се топка тесто , не трябва да лепни , но трябва да е меко !
Регулираме ако е сухо и твърдо с още малко олио , подава се по малко на тънка струйка , или ако е лепкаво много се поръсва с няколко щипки брашно , това всичкото се прави при отворен капак в движение ( месене на тестото ) .
Ако не стигне времето и спре да меси се стопира и се пуска отново праграмата за хляб , така даже се омесва двойно и резултата е страхотен !
Да ви е сладко !
Здравейте! Снощи приготвих Вашия хляб и стана много хубав, бях Ви писала във ФБ за времето на програмата.Аз също имам рецепта за много хубав хляб, ако Ви интересува ще я напиша. Благодаря за споделената рецепта. Савка Борисова съм.
ОтговорИзтриванеРадвам се че ви е харесал !
Изтриване