Google+ Followers

МЕРИТЕЛНИТЕ ЧАШИ И ЛЪЖИЦИ С КОИТО ПРИГОТВЯМ РЕЦЕПТИТЕ !!!

понеделник, 28 септември 2015 г.

ПИТА СЪС КИСЕЛО МЛЯКО И СИРЕНЕ

ПИТА СЪС КИСЕЛО МЛЯКО И СИРЕНЕ


Продукти :

1 чаена чаша кисело мляко

1 чаена чаша прясно мляко
2 яйца
3-4 супени лъж. олио

7 гр. суха мая
1/2 чаена лъж. оцет
2 супени лъж. захар
1 супена лъж. сол
брашно за средно меко тесто




Приготвяне :

Разбъркваме в голяма купа разбъркаваме млеката , яйцата , олиото , захарта , солта и оцета. Започваме да подаваме брашно и бъркаме първо с лъжица и после като започне да се сгъстява започваме да месим с ръце . Маята я добавяме с първата подадена доза брашно. Моята не се активира и я слагам дирекно в брашното , ако вашата не е такава я активирайте в прясното мляко и тогва смесете другите съставки. Месим до средно меко тесто и оставяме да втаса .
Не споменавам количеството на брашното защото различите брашна се усвояват различно от течните съставки и яйцата са с различен размер . И затова подавам последно брашното да може да се регулира твърдоста на тестото - всеки според както  иска ! :)

Втасалото тесто разтегляме на правоъгълна кора с дебилина 0,5 см. , мажем с олио и поръсваме със сирене.


                                                       





Навиваме на руло и поставяме рулото завито на охлюв в намаслена и поръсена с брашно тава в която ще печем питата.

                                                          



След като втаса отново -

                                                     


мажем с разбит жълтък с олио и малко водичка питата и поръсваме със семена .

                                                       


    Печем в предварително загрята на 180 гр. фурна до готовност .



                                           Да ви е сладко !!!

                                                         










10 коментара:

  1. Разкошна е на вид, дано да е и вкусна, ще се пробва, благодаря ти Емо !!

    ОтговорИзтриване
  2. Много хубаво изглежда! Ще я пробвам.

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасно изглежда,утре ще я пробвам,чудесни рецепти предлагате !

    ОтговорИзтриване
  4. Как решаваш проблема с предварително загрятата фурна и огнеупорния съд за печене? Не се ли страхуваш от спукване?

    ОтговорИзтриване
  5. Трябва ли като се омеси тестото да се остави да втаса?Ако- да, колко време?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да , след като се омеси се оставя да втаса . Зависи колко е топло помещението , от 40 до 60 мин.

      Изтриване