МЕДЕН ХЛЯБ
Ще ви представя една много интересна рецепта за домашно приготвен хляб с мед ! Страхотен вкус , трябва да се опита , горещо препоръчвам !!!
Продукти :
550 гр. бяло брашно
320 мил. топла вода
70 мил. олио
7 гр. суха или 20 гр 1/2 пак. жива мая
3 супени лъж. мед
2 равни чаени лъж. сол
Начин на приготвяне :
Приготвих тестото в машина за хляб , като първо сложих течните съставки и после отгоре сухите . Извадих готовото тесто и го поставих в купа покрито да втаса . Може да го оставите да втаса и в машината за хляб . Може да се замеси и ръчно , като се активира първо маята и после по стандартния начин .
Втасалото тесто :
След като втаса тестото примесвам още много малко , оформям и поставям в порцеланова купа за печене , намазана с масло с размер 19 на 7 см. Може да оформите по ваш вкус според размера и формата в която ще печете . След като го поставих в купата , поръсих през цедка с брашно да не изсъхва коричката по време на повторното втасване.
Втасалото тесто :
Печем в загрята на 180 гр . фурна за 35 - 40 мин. на включен само долен реотан ! Излишното брашно което е в/у хляба след печенето изчетках отгоре със силиконовата четка с която мажа питките .
Да ви е сладко !!!
Тук още горещ реших да го извадя от купата и го изпуснах в/у кухненския плот с горната страна надолу и се малко смачка и се напука горната коричка . За хубаво е било , така изглежда още по апетитен ! :)
Ще ви представя една много интересна рецепта за домашно приготвен хляб с мед ! Страхотен вкус , трябва да се опита , горещо препоръчвам !!!
Продукти :
550 гр. бяло брашно
320 мил. топла вода
70 мил. олио
7 гр. суха или 20 гр 1/2 пак. жива мая
3 супени лъж. мед
2 равни чаени лъж. сол
Начин на приготвяне :
Приготвих тестото в машина за хляб , като първо сложих течните съставки и после отгоре сухите . Извадих готовото тесто и го поставих в купа покрито да втаса . Може да го оставите да втаса и в машината за хляб . Може да се замеси и ръчно , като се активира първо маята и после по стандартния начин .
Втасалото тесто :
След като втаса тестото примесвам още много малко , оформям и поставям в порцеланова купа за печене , намазана с масло с размер 19 на 7 см. Може да оформите по ваш вкус според размера и формата в която ще печете . След като го поставих в купата , поръсих през цедка с брашно да не изсъхва коричката по време на повторното втасване.
Втасалото тесто :
Печем в загрята на 180 гр . фурна за 35 - 40 мин. на включен само долен реотан ! Излишното брашно което е в/у хляба след печенето изчетках отгоре със силиконовата четка с която мажа питките .
Да ви е сладко !!!
Тук още горещ реших да го извадя от купата и го изпуснах в/у кухненския плот с горната страна надолу и се малко смачка и се напука горната коричка . За хубаво е било , така изглежда още по апетитен ! :)
Хляба си е страхотно!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, може ли да се приготви изцяло в машина за хляб?
ОтговорИзтриванеНе съм опитвал.
ОтговорИзтриванеМисля че ще стане!
ОтговорИзтриванеМисля че ще стане!
ОтговорИзтриванеНе съм опитвал.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, ще пробвам. Може би ще трабва да намаля малко пропорциите : 3 ч.ч брашно, 1 ч.ч вода и пр. Изглежда страхотен!!!
ОтговорИзтриванеЧудесен хляб! Ще се пробва! Каква е причината да не се разлива от съда при втасването?! ?! По-твърдо тесто, или печенето само на долен реотан?! ?!
ОтговорИзтриванеВсичко печа на долен,.
ИзтриванеТестото е много меко.
ЛуАн
ОтговорИзтриванеАко промениш нещо вече няма дс е моя хляб! :)
Благодаря за отговора!
ОтговорИзтриване180° без вентилатор ли е ?
Да.
ИзтриванеЕмил, така е, няма да го променям!
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеМного ме съблазни този хляб, и в момента се меси в хлебопекарната, по късно ще дам инфо за крайният резултат... Чакам с нетърпение ...:)
ОтговорИзтриване:)
ИзтриванеОтива в фурната
ОтговорИзтриванезащо не мога да кача снимка
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеКачих снимки в фейсбук, изглежда фантастично
ОтговорИзтриванеРадваю де че ти е харесал !
ИзтриванеСложи линк за да погледна как е.
Радваю де че ти е харесал !
ИзтриванеСложи линк за да погледна как е.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203895072752341&set=pcb.816693165045732&type=1&theater
ОтговорИзтриванеВИДЯХ ГО СТРАХОТРН Е !!!
ИзтриванеВИДЯХ ГО СТРАХОТРН Е !!!
ИзтриванеПубликувах го в сготвено с любов, ако не се бъркам и вие сте член...
ОтговорИзтриванеПрекрасен хляб!Непременно ще го направя!!!Въпросчето ми само е:има ли сладникав вкус?
ОтговорИзтриванеНе.
ИзтриванеНе.
ИзтриванеИ много вкусен, моя съпруг каза че такъв хляб досега не е хапвал
ОтговорИзтриванеРадвам се да го чуя! :)
ИзтриванеРадвам се да го чуя! :)
ИзтриванеЕмил :https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203910484257619&set=a.3312991138737.289109.1086909027&type=1&theater
ОтговорИзтриванеНе може да се отвори, линка неработи! :(
Изтриванеhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203910484257619&set=a.3312991138737.289109.1086909027&type=1&theater¬if_t=like
ОтговорИзтриванеЗдравей, направих хляба в хлебопекарна. На вкус стана уникален, но на вид не ми се получи. По време на втасването залепна за капака, а при печенето хлътна в средата. Къде се объркаха нещата?
ОтговорИзтриване