Продукти :
500 гр . бяло брашно + още малко
150 мил. топла вода
7 гр . суха мая
2 суп. лъж. олио
1 суп. лъж. захар
1 чаена лъж. сол
Приготвяне :
Омесваме гладко тесто и оставяме да втаса .
След като втаса го разточваме на кора с 0.5 см. дебилина , мажем с олио и поръсваме със сирене .
Навиваме на руло
Режем с ножица шайби с дебилина 1.5 см но не напълно , оставяме малко не отрязано отдолу и оформяме рулото.
Първата шайба остава на място , втората преместваме на ляво , а третата на дясно . Така редуваме до края .
Уформянето на рулото видях от Ралица Маринова .
Втасалото отново оформено руло мажем с разбит жълтък с пр. мляко .
Поръсваме с семена по желание и печем в загрята на 180 гр. фурна за 35 - 40 минути .
Да ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар