ЦАРСКИ ХЛЯБ !
Mляко , сирене , масло - всичко в едно!
Филийка с масло , поръсена със сиренце и чаша айрянче отстрани ... ех , мечти ! :) Всички тези мечти са събрани на едно място и това е моят - ЦАРСКИ ХЛЯБ !
Продукти :
300 гр. много гъст айрян
450 гр. бяло брашно +
1 и 1/2 супена лъж. масло + още малко за намазване
5 - 6 гр. суха мая
1 чаена лъж.сол
1 супена лъж. захар
1/2 чаена лъж. оцет
Приготвяне :
От всички продукти замесваме тесто като прибавяме още малко брашно до много меко , почти лепнещо тесто . Аз всичкото това го свърших в машината за хляб .
Омесеното тесто
Покриваме и оставяме да втаса
След като втаса , разточваме ( аз разтягам с ръце ) на кора с деб . + , – 1 см. мажем с масло и поръсваме със сирене .
Навиваме на руло и поставяме в тава за повторно втасване .
Втасалия хляб , без да мажем печем на загрята фурна на 180 гр. за 30 + минути . След 25 - 26 минута , вадим и мажем отгоре с масло . Допичаме за още няколко минути .
Да ви е сладко !!!
!!!
Mляко , сирене , масло - всичко в едно!
Филийка с масло , поръсена със сиренце и чаша айрянче отстрани ... ех , мечти ! :) Всички тези мечти са събрани на едно място и това е моят - ЦАРСКИ ХЛЯБ !
Продукти :
300 гр. много гъст айрян
450 гр. бяло брашно +
1 и 1/2 супена лъж. масло + още малко за намазване
5 - 6 гр. суха мая
1 чаена лъж.сол
1 супена лъж. захар
1/2 чаена лъж. оцет
Приготвяне :
От всички продукти замесваме тесто като прибавяме още малко брашно до много меко , почти лепнещо тесто . Аз всичкото това го свърших в машината за хляб .
Омесеното тесто
Покриваме и оставяме да втаса
След като втаса , разточваме ( аз разтягам с ръце ) на кора с деб . + , – 1 см. мажем с масло и поръсваме със сирене .
Навиваме на руло и поставяме в тава за повторно втасване .
Втасалия хляб , без да мажем печем на загрята фурна на 180 гр. за 30 + минути . След 25 - 26 минута , вадим и мажем отгоре с масло . Допичаме за още няколко минути .
Да ви е сладко !!!
!!!
Ех, Емо, пак ще "запрятам ръкави"! Това хлебче изглежда примамливо. Избягвам белия хляб напоследък, но от време на време човек може да си позволи да се изглези с филия бял, пухкав хляб с масълце и сиренце:) Благодаря за поредната споделена рецепта, придружена с много снимки!
ОтговорИзтриванеСигурен съм че ще ти хареса!
ОтговорИзтриванеСигурен съм че ще ти хареса!
ОтговорИзтриване