Това хлебче се приготвя без да се меси .
Продукти :
3 чаени чаши (мерителни) бяло брашно
1 и 1/2 чаени чаши топла вода
1/4 чаена лъж. суха мая
1/4 чаена лъжица оцет
1 чаена лъжица сол
Приготвяне:
Пресяваме в голяма купа брашното и солта .
В топлата вода слагаме маята и оцета и разбъркваме за 30 сек.
Изсипваме водата в брашното и бъркаме с лъжица докато се получи лепкаво тесто : 3 - 4 минути .
Покриваме и оставяме да втаса за мнимум 4 -ри часа на стайна тем.
Може и за повече , просто след тези 4 часа е готово за следващата стъпка .
Аз го забърквам вечерта и го пека на сутринта .
На сутринта изглежда така
През това време загрявам във фурната на 230 гр. металната тенджера ( аз пека в емайлирана чугунина ) , но сега специално за вас го изпекох в обикновенна метална тенджера !
След като втаса отново тестото , хващам горните краища на хартията и го прехвърлям в загрятата тенджера и пека за 45 - 50 минити само на долен реотан .
Да ви е сладко !!!
Може ли бялото брашно да се замести с лимецово
ОтговорИзтриванеНе съм пробвал,но ми е на дневен ред!
ОтговорИзтриванеСкоро ще е!
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеЕмил, долен с ветилатор или само долен реотан?
ОтговорИзтриванеНямам вентилатор.
ИзтриванеСамо долен.
Благодаря Ви!
ИзтриванеЗдравейте, страхотен е хлябът.Само за печенето да уточня- само долен реотан се използва,но как се изпича с тази поричка, а хартията е жарната и тя.Имам с вентилатор и дали мога да печа с него.Благодаря
ОтговорИзтриванеБлогът е страхотен! Бих искала да попитам - първото втасване от 4 часа в какво помещение става? и ако е повече от 4 часа лошо ли е?
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Валя
И аз бих попитала - като се пече само на долен реотан как се получава тази вкусно изглеждаща горна коричка ?
ОтговорИзтриванеПовечето ви неща се пекат само на долен реотан, а моята печка не може да пече само отдолу. Какво бихте ме посъветвал, как да изпека хляба така, че да се получи като Вашия?
ОтговорИзтриванеСвалете една степин надолу решетката (скарата) на която лежи тавата. След като почне да се препича отгоре, покрийте с ал. фолио за дс не изгори отгоре и допечете до готовност.
ОтговорИзтриванеСвалете една степин надолу решетката (скарата) на която лежи тавата. След като почне да се препича отгоре, покрийте с ал. фолио за дс не изгори отгоре и допечете до готовност.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за отговора!Весело посрещане на Новата година!
ОтговорИзтриване