КОЗУНАЧНА ПАМУК-МАРГАРИТА С ПЛЪНКА ОТ СЛИВОВ МАРМАЛАД
Авторска рецепта !!!
Продукти :
420 гр. брашно
120 мл. пр. мляко
120 мл. вода
120 мл. олио
7 гр. суха мая
100 гр. захар
щипка сол
кората от един лимон
ванила
жълтъка на 1 яйце ( белтъка за намазване )
Мармалад от сини сливи за плънка
Приготвяне :
Слагам всички продукти в машината за хляб , първо мокрите , а после сухите съставки и омесвам до гладко тесто .
Ако се меси на ръка - стандартната процедура .
След като машината омеси тестото я изключих и оставих вътре тестото да втаса .
След като втаса го изваждаме , омесваме за малко и разделяме на 7 части
Всяка част разтегляме във форма на кръг и поставяме в средата от сливовия мармалад .
Оформяме топчета и подреждаме в тавичка .
Покриваме и оставяме за повторно втасване ( тестото е със захар и иска повече време да втасва ) !!!
Втасалата питка мажем с леко разбития белтък и поръсваме с захар . Печем в загрята на 180 гр. фурна само на долен реотан за м/у 35 - 40 мин.
Да ви е сладко !!!
Авторска рецепта !!!
Продукти :
420 гр. брашно
120 мл. пр. мляко
120 мл. вода
120 мл. олио
7 гр. суха мая
100 гр. захар
щипка сол
кората от един лимон
ванила
жълтъка на 1 яйце ( белтъка за намазване )
Мармалад от сини сливи за плънка
Приготвяне :
Слагам всички продукти в машината за хляб , първо мокрите , а после сухите съставки и омесвам до гладко тесто .
Ако се меси на ръка - стандартната процедура .
След като машината омеси тестото я изключих и оставих вътре тестото да втаса .
След като втаса го изваждаме , омесваме за малко и разделяме на 7 части
Всяка част разтегляме във форма на кръг и поставяме в средата от сливовия мармалад .
Оформяме топчета и подреждаме в тавичка .
Покриваме и оставяме за повторно втасване ( тестото е със захар и иска повече време да втасва ) !!!
Втасалата питка мажем с леко разбития белтък и поръсваме с захар . Печем в загрята на 180 гр. фурна само на долен реотан за м/у 35 - 40 мин.
Да ви е сладко !!!
Колко см е тавичката?
ОтговорИзтриване22 на 6 см.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, големината на тавичката е много съществена, нали, за да бухне точно.Рецептите ви са много интересни и популярни! Поздравления!
Изтриване22 на 6 см.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Соня!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Соня!
ОтговорИзтриванеЗдравеите само не разбирам эащо с жалтъка не се маже накрая а с белтэка
ОтговорИзтриванеКогато мажем с жълтък при изпичането се усеща един лек мирис на изпечено яйце, което не е проблем за пити или погачи.
ОтговорИзтриванеПри козунака това не е необходимо. Аз мажа само с белтък който също гланцира идеално печивото без да има мирис и идеално задържа отгоре поръсината захар .
Когато мажем с жълтък при изпичането се усеща един лек мирис на изпечено яйце, което не е проблем за пити или погачи.
ОтговорИзтриванеПри козунака това не е необходимо. Аз мажа само с белтък който също гланцира идеално печивото без да има мирис и идеално задържа отгоре поръсината захар .
zdraveite, samo nerazbrah zashto samo na dolenreotan !!
ОтговорИзтриванеМомент, ще ви обясня по късно !
ОтговорИзтриванеДа обясните защо само на долен реуран ?
ИзтриванеДа обясните защо само на долен реуран ?
ИзтриванеЗдравейте , Диляна !
ИзтриванеПо принцип във фурните пече горещия въздух който се подгрява от реотаните .
Като загреем фурната на градусите които искаме реотаните изключват . Като вкараме питката или там каквото ще печем , продукта поглъща топлината от горещия въздух и реотаните включват за момент да достигнат зададената температура !
Аз предпочитам да поддържам тази тем. само с долния реотан. Питката е сложена в тава и реотана отдолу грее тавата , а реотана от горе пече откритата питка и така имаме неравномерно нагряване .
Ако нямаш опция за да работиш само с долен реотан , слагай една идея по надолу тавата и при нужда покривай питката с ал . фолио - като чадър , а не плътно .
Това е мое мнение и никой неангажирам с него ! :)
Здравейте ! Искам да попитам само 1 жълтък ли се слага в питката ?
ОтговорИзтриванеДа.
ОтговорИзтриванеПоздравления и благодарности за хубавите рецепти!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ОтговорИзтриванеНики! :)
Чудесно изглежда, Емо! Скоро ще я опитам. И както винаги рецептата е с много снимки. Имам въпрос. Моята машина за хляб меси и втасва два пъти, като първият път е съвсем леко/кратко втасване без да бухва много тестото, а при второто тестото се надига (общо време 1ч.40м.). Това "двойно втасване" не е ли проблем, защото след оформянето на питката, тестото трябва пак да втаса? (Извинявам се, ако въпросът ми е глупав - просто нямам много опит с тесто, а с козунак - никакъв.)
ОтговорИзтриванеИзползвай машината само за омесване.
ОтговорИзтриванеАз я използвам и като затворена кутия където оставям тестото след омеването да втаса при изключина машина при затворен капак на машината.
Използвай машината само за омесване.
ОтговорИзтриванеАз я използвам и като затворена кутия където оставям тестото след омеването да втаса при изключина машина при затворен капак на машината.
Благодаря! Непременно ще опитам:)
ОтговорИзтриванебраво!майстор си!
ОтговорИзтриванеРецептата е уникална, както всичко сътворено от Вас! Въпросът ми е дали течните съставки са в грамове или в милилитри, защото разликата е съществена за точността на памук тестото?! Благодаря Ви предварително!
ОтговорИзтриванеРецептата е уникална, както всичко сътворено от Вас! Въпросът ми е дали течните съставки са в грамове или в милилитри, защото разликата е съществена за точността на памук тестото?! Благодаря Ви предварително!
ОтговорИзтриванеМоя грешка!
ИзтриванеБлагодаря за корекцията!
Течните са. мл.
Cега ще поправя!
Правих го за Великден! Рецептата е много сполучлива! Благодаря!
ОтговорИзтриванеРадвам се че ви е хатесала рецептат!!
Изтриване