МЕРИТЕЛНИТЕ ЧАШИ И ЛЪЖИЦИ С КОИТО ПРИГОТВЯМ РЕЦЕПТИТЕ !!!

понеделник, 16 февруари 2015 г.

КОЗУНАЧНА ПАМУК-МАРГАРИТА С ПЛЪНКА ОТ СЛИВОВ МАРМАЛАД

КОЗУНАЧНА ПАМУК-МАРГАРИТА С ПЛЪНКА ОТ СЛИВОВ МАРМАЛАД

Авторска рецепта !!!

                                                         



                                                        

Продукти :

420 гр. брашно

120 мл. пр. мляко
120 мл. вода
120 мл. олио
7 гр. суха мая
100 гр. захар
щипка сол
кората от един лимон

ванила
жълтъка на 1 яйце ( белтъка за намазване )
Мармалад от сини сливи за плънка



Приготвяне :


Слагам всички продукти в машината за хляб , първо мокрите , а после сухите съставки и омесвам до гладко тесто .

Ако се меси на ръка - стандартната процедура .

                                                                                        





След като машината омеси тестото я изключих и оставих вътре тестото да втаса .

                                                        


След като втаса го изваждаме , омесваме за малко и разделяме на 7 части

                                                        




Всяка част разтегляме във форма на кръг и поставяме в средата от сливовия мармалад .

                                                        



Оформяме топчета и подреждаме в тавичка .

                                                       

    Покриваме и оставяме за повторно втасване ( тестото е със захар и иска повече време да втасва ) !!!

                                                                             

   Втасалата питка мажем с леко разбития белтък и поръсваме с захар . Печем в загрята на 180 гр. фурна само на долен реотан за м/у 35 - 40 мин.

                                           Да ви е сладко !!!

                                                          



              
                                                       


                                     

28 коментара:

  1. Отговори
    1. Благодаря, големината на тавичката е много съществена, нали, за да бухне точно.Рецептите ви са много интересни и популярни! Поздравления!

      Изтриване
  2. Здравеите само не разбирам эащо с жалтъка не се маже накрая а с белтэка

    ОтговорИзтриване
  3. Когато мажем с жълтък при изпичането се усеща един лек мирис на изпечено яйце, което не е проблем за пити или погачи.
    При козунака това не е необходимо. Аз мажа само с белтък който също гланцира идеално печивото без да има мирис и идеално задържа отгоре поръсината захар .

    ОтговорИзтриване
  4. Когато мажем с жълтък при изпичането се усеща един лек мирис на изпечено яйце, което не е проблем за пити или погачи.
    При козунака това не е необходимо. Аз мажа само с белтък който също гланцира идеално печивото без да има мирис и идеално задържа отгоре поръсината захар .

    ОтговорИзтриване
  5. zdraveite, samo nerazbrah zashto samo na dolenreotan !!

    ОтговорИзтриване
  6. Отговори
    1. Да обясните защо само на долен реуран ?

      Изтриване
    2. Да обясните защо само на долен реуран ?

      Изтриване
    3. Здравейте , Диляна !
      По принцип във фурните пече горещия въздух който се подгрява от реотаните .
      Като загреем фурната на градусите които искаме реотаните изключват . Като вкараме питката или там каквото ще печем , продукта поглъща топлината от горещия въздух и реотаните включват за момент да достигнат зададената температура !
      Аз предпочитам да поддържам тази тем. само с долния реотан. Питката е сложена в тава и реотана отдолу грее тавата , а реотана от горе пече откритата питка и така имаме неравномерно нагряване .
      Ако нямаш опция за да работиш само с долен реотан , слагай една идея по надолу тавата и при нужда покривай питката с ал . фолио - като чадър , а не плътно .
      Това е мое мнение и никой неангажирам с него ! :)

      Изтриване
  7. Здравейте ! Искам да попитам само 1 жълтък ли се слага в питката ?

    ОтговорИзтриване
  8. Поздравления и благодарности за хубавите рецепти!

    ОтговорИзтриване
  9. Чудесно изглежда, Емо! Скоро ще я опитам. И както винаги рецептата е с много снимки. Имам въпрос. Моята машина за хляб меси и втасва два пъти, като първият път е съвсем леко/кратко втасване без да бухва много тестото, а при второто тестото се надига (общо време 1ч.40м.). Това "двойно втасване" не е ли проблем, защото след оформянето на питката, тестото трябва пак да втаса? (Извинявам се, ако въпросът ми е глупав - просто нямам много опит с тесто, а с козунак - никакъв.)

    ОтговорИзтриване
  10. Използвай машината само за омесване.
    Аз я използвам и като затворена кутия където оставям тестото след омеването да втаса при изключина машина при затворен капак на машината.

    ОтговорИзтриване
  11. Използвай машината само за омесване.
    Аз я използвам и като затворена кутия където оставям тестото след омеването да втаса при изключина машина при затворен капак на машината.

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря! Непременно ще опитам:)

    ОтговорИзтриване
  13. браво!майстор си!

    ОтговорИзтриване
  14. Рецептата е уникална, както всичко сътворено от Вас! Въпросът ми е дали течните съставки са в грамове или в милилитри, защото разликата е съществена за точността на памук тестото?! Благодаря Ви предварително!

    ОтговорИзтриване
  15. Рецептата е уникална, както всичко сътворено от Вас! Въпросът ми е дали течните съставки са в грамове или в милилитри, защото разликата е съществена за точността на памук тестото?! Благодаря Ви предварително!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моя грешка!
      Благодаря за корекцията!
      Течните са. мл.
      Cега ще поправя!

      Изтриване
  16. Правих го за Великден! Рецептата е много сполучлива! Благодаря!

    ОтговорИзтриване