Google+ Followers

МЕРИТЕЛНИТЕ ЧАШИ И ЛЪЖИЦИ С КОИТО ПРИГОТВЯМ РЕЦЕПТИТЕ !!!

четвъртък, 29 януари 2015 г.

МЪФИНИ - ОРГАЗЪМ

МЪФИНИ - ОРГАЗЪМ

                                              


                                  
Смесицата от канела , индийско орехче и кафява захар допълненa от аромата на сливовия мармалад спира мисълта ви , погледа ви се замрежва и сетивата ви се отдават на вкусовия оргазъм който тези вълшебни мъфинчета ви причиняват ........!!!

Продукти :

1-3/4 чаши бяло брашно , 3/4 да са брашно за кекс

1-1/2 чаени лъж. сода за хляб
1/2 чаена лъж. сол
1/3 чаена лъж.индийско орехче 
1/2 чаена лъж. канела
3/4 чаени чаши кафява захар
1/3 чена чаша олио
1 яйце , леко разбито
3/4 чаена чаша пр. мляко
За плънката препоръчвам : мармалад от сини сливи , шоколад нутела или сладко от ягоди !

Топинга :


1/4 чаена чаша масло
1/3 чаена чаша захар

1 чаена лъж. канела

Приготвяне :

В голяма купа разбъркваме , брашното , содата , канелата , солта и индийското орехче .
Запопляме прясното мляко на котлона но без да го кипваме и в него разтваряме захарта .
Прибавяме олиото и леко разбитото яйце .
Смесваме сухите и мокрите съставки колкото да се обединят , не повече и запълваме гнездата на формата за мъвини малко под половината .
Поставяме с малка лъжичка от плънката , едната редичка с шоколад нутела , а другата с мармалад от сини сливи  , а третата ... нищо - така е по поръчка :)

                                                        




С останалата смес поставяме по още една лъжичка отгоре да покрием плънката

                                                    


Печем в загрята на 180 гр . фурна за 18 - 20 мин .
През това време си приготвяме топинга .
Стопяваме на котлона маслото , разбъркваме захарта с канелата.
Взимаме още топлите изпекани мъфини както са с кошничките и потапяме горната част в разтопеното масло и после овалваме в захатра с канелата .

                                       Да ви е сладко !!!

                                                      

















!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар