ПЕЧЕНО СВИНСКО С ПЕЧЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ НА ТИГАНТова е моя начин за правене "цър - пър" , но няма да пържим , а ще печем !
Приготвя се от свинко месо нарязано на много тънки ивици (нещо подобно на жулиени ) и изпечени на силно загрят тиган без мазнина . Същото се случва и със зеленчуците които ще бъдат за гарнитура.
Продукти :
Свинка рибица (малката)
По една чена лъжичка сол , черен пипер и кимион
Една супена лъж. олио
За гарнитутата :
Пресни зеленчуци нарязани на ивици по ваш избор.
Аз имах червена и зелена чушка , чесън и кромит лук.
Приготвяне :
Нарязваме на тънки лентички свинската рибица , поставяме в купа , поръсваме с подправките и заливаме със суп. лъж. олио.
Разбъркваме (масажираме) всичко за няколко минути хубаво да поеме месото подправките и олиото .
Загряваме тиган грил (може и плосък) на котлона малко над средно ниво и изсипваме овкусеното и нарязано месо.
Разбъркваме леко по веднъж на минута за да може да се изпечат от всички страни равномерно парчетата месо.
Така продължаваме докато се изпече от всички страни месото и достигне до желания от вас вид - леко алангле или по препечено .
Същото повтаряме и със зеленчучите . Нарязваме и изпичаме в загратия тиган (без олио) до степента (вида) който ни харесва.
И когато всичко е готово сме готови да сервираме !
Да ви е сладко !!!
Приготвя се от свинко месо нарязано на много тънки ивици (нещо подобно на жулиени ) и изпечени на силно загрят тиган без мазнина . Същото се случва и със зеленчуците които ще бъдат за гарнитура.
Продукти :
Свинка рибица (малката)
По една чена лъжичка сол , черен пипер и кимион
Една супена лъж. олио
За гарнитутата :
Пресни зеленчуци нарязани на ивици по ваш избор.
Аз имах червена и зелена чушка , чесън и кромит лук.
Приготвяне :
Нарязваме на тънки лентички свинската рибица , поставяме в купа , поръсваме с подправките и заливаме със суп. лъж. олио.
Разбъркваме (масажираме) всичко за няколко минути хубаво да поеме месото подправките и олиото .
Загряваме тиган грил (може и плосък) на котлона малко над средно ниво и изсипваме овкусеното и нарязано месо.
Разбъркваме леко по веднъж на минута за да може да се изпечат от всички страни равномерно парчетата месо.
Така продължаваме докато се изпече от всички страни месото и достигне до желания от вас вид - леко алангле или по препечено .
Същото повтаряме и със зеленчучите . Нарязваме и изпичаме в загратия тиган (без олио) до степента (вида) който ни харесва.
И когато всичко е готово сме готови да сервираме !
Да ви е сладко !!!
Izgležda čudesno,Emo,ot men PILSNERA,OT TEB GOTVENETO
ОтговорИзтриванеСъгласен - Анонимен ! :)
ОтговорИзтриване