Google+ Followers

МЕРИТЕЛНИТЕ ЧАШИ И ЛЪЖИЦИ С КОИТО ПРИГОТВЯМ РЕЦЕПТИТЕ !!!

събота, 17 януари 2015 г.

АНТОНОВИ ХЛЕБЧЕТА

АНТОНОВИ  ХЛЕБЧЕТА

Тези домашно приготвени хлебчета са специално за Антонов ден ! Приготвят се много бързо , меки , пухкави и вкусни !

                                                   


Продукти :


1 и 1/2 чаши топла вода
3 чаени чаши бяло брашно + 1/2 + още малко
1 пакет суха мая 7гр.
2 супени лъжици захар

1 супена лъжица сол
2 супени лъжици разтопено масло

Приготвяне :

Активираме ( шупваме ) маята
. Аа в последно време ползвам суха инстантна мая добавя се в брашното , не се активира , спестява ми време и съм доволен от резултата ! 
Започваме да месим с 3 чаени чаши брашно и добавяме още (може да се достигне до 4 чаши , зависи от брашното ) докато спре да лепне за меко тесто . Като се пипне с прста да е лепкаво но да не оставя залепено тесто на пръста.
Оставяме на страна за 15 - 20 минути да се отпусне тестото и оформяме хлебчетата .


                                                      


Готовите оформени хлебчета поръсваме с брашно през сито за да не злепне домакински стреч
с който ги покривам докато втасват , този път до удвояване на размера .

                                                                         
                                                                                   




Печем в загрята на 200 гр. за 15 минути . Поради малкия размар на хлебчетата те се изпичет много бързо !

                                       Да ви е сладко !!!


                                                                                         





5 коментара:

  1. Емиле, страхотни хлебчета!
    Едно въпросче - след като изстинат остават ли мекички отвътре.? Да кажем да ги испека за хамбургери.
    Поздрави от дъждовния Баку!

    ОтговорИзтриване
  2. Да , завити в найлонова торбичка остават и след 2 - дни меки !
    Обичам дъжд !!!

    ОтговорИзтриване