АНТОНОВИ ХЛЕБЧЕТА
Тези домашно приготвени хлебчета са специално за Антонов ден ! Приготвят се много бързо , меки , пухкави и вкусни !
Продукти :
1 и 1/2 чаши топла вода
3 чаени чаши бяло брашно + 1/2 + още малко
1 пакет суха мая 7гр.
2 супени лъжици захар
1 супена лъжица сол
2 супени лъжици разтопено масло
Приготвяне :
Активираме ( шупваме ) маята . Аа в последно време ползвам суха инстантна мая добавя се в брашното , не се активира , спестява ми време и съм доволен от резултата !
Започваме да месим с 3 чаени чаши брашно и добавяме още (може да се достигне до 4 чаши , зависи от брашното ) докато спре да лепне за меко тесто . Като се пипне с прста да е лепкаво но да не оставя залепено тесто на пръста.
Оставяме на страна за 15 - 20 минути да се отпусне тестото и оформяме хлебчетата .
Готовите оформени хлебчета поръсваме с брашно през сито за да не злепне домакински стреч с който ги покривам докато втасват , този път до удвояване на размера .
Печем в загрята на 200 гр. за 15 минути . Поради малкия размар на хлебчетата те се изпичет много бързо !
Да ви е сладко !!!
Тези домашно приготвени хлебчета са специално за Антонов ден ! Приготвят се много бързо , меки , пухкави и вкусни !
Продукти :
1 и 1/2 чаши топла вода
3 чаени чаши бяло брашно + 1/2 + още малко
1 пакет суха мая 7гр.
2 супени лъжици захар
1 супена лъжица сол
2 супени лъжици разтопено масло
Приготвяне :
Активираме ( шупваме ) маята . Аа в последно време ползвам суха инстантна мая добавя се в брашното , не се активира , спестява ми време и съм доволен от резултата !
Започваме да месим с 3 чаени чаши брашно и добавяме още (може да се достигне до 4 чаши , зависи от брашното ) докато спре да лепне за меко тесто . Като се пипне с прста да е лепкаво но да не оставя залепено тесто на пръста.
Оставяме на страна за 15 - 20 минути да се отпусне тестото и оформяме хлебчетата .
Готовите оформени хлебчета поръсваме с брашно през сито за да не злепне домакински стреч с който ги покривам докато втасват , този път до удвояване на размера .
Печем в загрята на 200 гр. за 15 минути . Поради малкия размар на хлебчетата те се изпичет много бързо !
Да ви е сладко !!!
Емиле, страхотни хлебчета!
ОтговорИзтриванеЕдно въпросче - след като изстинат остават ли мекички отвътре.? Да кажем да ги испека за хамбургери.
Поздрави от дъждовния Баку!
Да , завити в найлонова торбичка остават и след 2 - дни меки !
ОтговорИзтриванеОбичам дъжд !!!
Харесва ми
ОтговорИзтриванеНаправих ги Емо - много хубави
ОтговорИзтриванеРадвам се че са ти харесали ! :)
Изтриване