Памук - питката е с брашно от лимец който предава много интересен вкус и с комбинацията от сиренце просто е страхотна !!!
Авторска рецепта !
Продукти :150 гр. брашно от лимец
300 гр. бяло брашно
7 гр. суха мая
120 милилитра топло пр. мляко
120 милилитра топла вода
120 милилитра олио
2 супени лъж. захар
1 супена лъж. сол
Начин на приготвяне :
Смесваме топлото мляко с топлата вода и разбъркваме вътре маята захарта и една шепа брашно (ползваме брашно от бялото предвидено за рецептата) и оставяме покрита да се активира ( шупне ) маята .
Пресяваме двата вида брашна със солта .
Прибавяме шупналата смес с маята към брашната и омесваме глатко тесто . Покриваме и оставяме да втаса .
Разточваме на кора с 1/2 см дебелина -
Мажем леко с олио и поръсваме със сирене –
Навитите кифлички нареждаме в тавичка и покриваме за повторно втасване –
Тавичката е силиконова с размер 22 на 6 см.
След като втаса питката –
След като втаса мажа с прясно мляко , не ползвам яйце защото в рецептата ( тестото ) няма яйца ! и поръсвам с пожелание .
Да ви е сладко !!!
Изглежда чудесно! Решена съм да опитам, само с по-малко олио. Ще коментирам резултата.
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Забелязвам в много от вашите рецепти, че изпичането се прави само на долен реотан. Доколко е важно това, тъй като моята фурна няма такава опция?
ОтговорИзтриванеИмам една позиция, която е много ниско до долното ниво, вероятно ще ползвам нея при включени горен и долен реотан.
Печа само на долен !
ИзтриванеПо принцип пече награтия въздух , а не реотана. Той само подържа оказаната тем.