ХЛЯБ ПИТА
Омесих тесто за пита , а оформих като хляб . Та назнам какво е - пита или хляб ! :)
Продукти :
300 мил. прясно мл.
3-4 суп. лъж. с връх кисело мл.
3-4 суп. лъж. олио
1 яйце
1 суп. лъж. сол
2 суп. лъж. захар
7 гр. суха мая
1 чаена лъж. оцет
брашно до средно меко тесто -някъде към 5 чаени чаши + или -
Приготвяне :
Смесваме и разбъркваме всичко без брашното . Започваме да подаваме чаша след чаша брашното и месим до средно меко тесто . Маята подавам с брашното . В началото е каша после започва да се оформя тестото .
Втасва , разделяме на две , оформяме , втасва още веднъж .
Печем на 180 до готовност ( 45 - 50 ) мин.
Да ви е сладко !!!
Омесих тесто за пита , а оформих като хляб . Та назнам какво е - пита или хляб ! :)
Продукти :
300 мил. прясно мл.
3-4 суп. лъж. с връх кисело мл.
3-4 суп. лъж. олио
1 яйце
1 суп. лъж. сол
2 суп. лъж. захар
7 гр. суха мая
1 чаена лъж. оцет
брашно до средно меко тесто -някъде към 5 чаени чаши + или -
Приготвяне :
Смесваме и разбъркваме всичко без брашното . Започваме да подаваме чаша след чаша брашното и месим до средно меко тесто . Маята подавам с брашното . В началото е каша после започва да се оформя тестото .
Втасва , разделяме на две , оформяме , втасва още веднъж .
Печем на 180 до готовност ( 45 - 50 ) мин.
Да ви е сладко !!!
С тази препечена коричка направо са си чудни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеЗдравейте, може ли един въпрос фурната с вентилатор ли е? На мен никога не ми се получава такава коричка...
ОтговорИзтриванеНе, нямам вентилатор.
ИзтриванеНа колко градуса печеш?
Не, нямам вентилатор.
ИзтриванеНа колко градуса печеш?
Обикновено пека на 200 С с включен горен и долен реотан.
ОтговорИзтриванеКогато пека на по-ниски градуси коричката ми става много дебела и твърда.
ОтговорИзтриванеВ предварително загрята фурна ли печем?
ОтговорИзтриване