МЕРИТЕЛНИТЕ ЧАШИ И ЛЪЖИЦИ С КОИТО ПРИГОТВЯМ РЕЦЕПТИТЕ !!!

сряда, 4 ноември 2015 г.

ХЛЯБ - ПИТА

ХЛЯБ ПИТА

                                                       


Омесих тесто за пита , а оформих като хляб . Та назнам какво е - пита или хляб ! :)

Продукти :

300 мил. прясно мл.

3-4 суп. лъж. с връх кисело мл.
3-4 суп. лъж. олио 
1 яйце
1 суп. лъж. сол
2 суп. лъж. захар

7 гр. суха мая
1 чаена лъж. оцет
брашно до средно меко тесто -някъде към 5 чаени чаши +  или -

Приготвяне :

Смесваме и разбъркваме всичко без брашното . Започваме да подаваме чаша след чаша брашното и месим до средно меко тесто . Маята подавам с брашното . В началото е каша после започва да се оформя тестото .
Втасва , разделяме на две , оформяме , втасва още веднъж .

                                                    


Печем на 180 до готовност ( 45 - 50 ) мин.

                                     Да ви е сладко !!!

                                                     







8 коментара:

  1. С тази препечена коричка направо са си чудни!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, може ли един въпрос фурната с вентилатор ли е? На мен никога не ми се получава такава коричка...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, нямам вентилатор.
      На колко градуса печеш?

      Изтриване
    2. Не, нямам вентилатор.
      На колко градуса печеш?

      Изтриване
  3. Обикновено пека на 200 С с включен горен и долен реотан.

    ОтговорИзтриване
  4. Когато пека на по-ниски градуси коричката ми става много дебела и твърда.

    ОтговорИзтриване
  5. В предварително загрята фурна ли печем?

    ОтговорИзтриване