МЕРИТЕЛНИТЕ ЧАШИ И ЛЪЖИЦИ С КОИТО ПРИГОТВЯМ РЕЦЕПТИТЕ !!!

петък, 14 ноември 2014 г.

ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА НА ФУРНА С ПИКАНТЕН ВКУС

ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА НА ФУРНА С ПИКАНТЕН ВКУС

Това са едни изпекани на фурна пилешки бутчета предварително оваляни в букет от смесица на вкусове !

Продукти :

10 големи или 20 от малки пилешки бутчета
3 супени лъж. олио
3 скилидки чесън
2 чаени лъж. лютив пипер
1 чаена лъж чесън на прах (ако нямате добавете още една скилидка чесън)
1 чаена лъж. сол и чер пипер

Начин на приготвяне :


Приготвяме си пилешките бутчета ( при мен са от малките които са след крилата )


Трябва да измити и мн. добре подсушени !!!

                                                    



    Нарязваме чесъна на ситно и заедно с другите подправки                                         слагаме в голяма купа.



                                                




                                             Разбъркваме 


                                                    


          Прибавяме подсушените !!! бутчета при подправките .

                                                      


                    Разбъркваме ( масажираме ) с ръка за минута .

                                                        


    Покриваме с фолио или завиваме в найлонова тобичка и слагаме в хладилника за ... колкото време имате .
             1. Разбъркваме сутринта и печем за обяд .

             2. Разбъркваме на обяд и печем за вчерта .
             3. Разбъркваме и печем веднага .

                                                            

След престоя или веднага , нареждаме в тава ( при мен на решетка положена в/у тавата или ако нямате ще ви кажа един трик за символична скара във фурна на тава ! нареждате на дъното дървени шишчета през един - два пръста разтояние по цялото дъно и върху тях нареждате бутчетата , така горещия въздух ще може да циркулира и под продукта в случая пил. бутчета .

                                                 


                 Печем в загрята фурна на 190 гр. за един ( 1 ) час .
  Стават с хрупкава кожичка и много крехко от вътре месце ! :)

                  Следващите снимки са на готовите бутчета . 
                                          Да ви е сладко !!!

                                                       








7 коментара:

  1. Утре ще пробвам тази рецепта. Аз винаги пека в тава под фолио, сега ще пробвам трика със скарата от фурната.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зазяпах се в блога и ми се иска всичко да пробвам. Имате много интересни хрумки! Поздравления!

      Изтриване