МЕРИТЕЛНИТЕ ЧАШИ И ЛЪЖИЦИ С КОИТО ПРИГОТВЯМ РЕЦЕПТИТЕ !!!

понеделник, 17 ноември 2014 г.

БАНИЦА С ПЕЧЕНА ТИКВА ( ТИКВЕНИК )

БАНИЦА С ПЕЧЕНА ТИКВА ( ТИКВЕНИК )

За пореден път , бягам от пърженето !!!
Баницата с печена тиква е много лека за консумиране поради спестяването на традиционния начин със запържването или задушаването на настърганата тиква в мазнина . И още едно важно нещо което пести време и нерви , тиквата не се стърже !
 

Продукти : 

Една средна тиква от вида - цигулка 

                                                 


 Изпичане във фурната на 180 гр. до готовност .

    

След това изгребваме с лъжича меката изпекана сърцевина на тиквата и поставяме в купа . Добавяме 2 чаени чаши захар , 2 чаени лъжици канела и разбъркваме до получаване на еднородна смес .
Всеки може да увкоси плънката по негов начин .



Приготвяме тава за баницата и отваряме пакета с кори . Предварително сме разтопили 300 гр. масло което ще е нужно за поръсване на корите . Започваме подреждането на баницата.
Взимаме 2 - 3 кори и слагаме на дъното на тавата която предварително сме намазали от разтопеното масло. Поръсваме с масло и поставяме следващите 2- 3 кори , поръсваме и тях с масло и сега идва ред и за плънката ( печената тиква ) . Слагаме от тиквата и продължаваме по същия начин , кори масло , кори масло .


По този начин , баницата се сгобява ( нарежда ) много бързо защото плънката се слага само на три  места , преди средата на баницата , по средата и малко преди да затворим с последните кори ! Най-отгоре поръсваме с останалото масло .


Баницата е наредена и отива в загрятата на 180 гр. фурна да се опече до хрупкава коричка отгоре !





                 Следващите снимки са на готовия тиквеник !
                                       Да ви е сладко !!!














Няма коментари:

Публикуване на коментар