КИСЕЛО ЗЕЛЕ С ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА И БЕКОН ВЪВ ФУРНА
Класическа рецепта !!!
Продукти :
6 пилешки бутчета
няколко ленти бекон
кисела зелка
чаена лъж. чер пипер
чаена лъж. кимион
чаена чаша вода
1/2 чаена олио
Приготвяне :
Нарязваме киселото зеле наситно
Ако е много солено го измиваме за малко под течаща вода
Ако е нормално солено направо го слагаме в гърнето (при мен чугунена тенджера)
Изсипваме черния пипер и кимиона
Разбъркваме добре да се омесят подправките със зелето
Заравяме вътре измитите пил. бутчета
Отгоре нареждаме лентичките бекон
Изсипваме водата леко да се лъзне по стената на гърнето за да не смъкне подправките на дъното
Поливаме с олиото
Затваряме с капака и слагаме в студена фурна ако е гърне или в загрята на 200 гр. ако е тенджера и печем за около 2 часа .
Няма коментари:
Публикуване на коментар