МЕРИТЕЛНИТЕ ЧАШИ И ЛЪЖИЦИ С КОИТО ПРИГОТВЯМ РЕЦЕПТИТЕ !!!

понеделник, 24 ноември 2014 г.

БЯЛ ДОМАШЕН ХЛЯБ

БЯЛ ДОМАШЕН ХЛЯБ


Това е едно страхотно меко пухкаво и вкусно хлебче приготвено в домашни условия , което остава меко и пухкаво и на другия ден ! Гарантирам - изпробвано е !



Продукти :


1 и 1/2 чаши топла вода
1 пакет суха мая ,7гр.
2 супени лъжици захар

500 гр. или 3 и 1/2 чаши бяло брашно + 1 , 2 лъж. зависи от брашното 
2 супени лъжици масло, разтопено
1 супена лъжица сол


Приготвяне :

Затопляме водата и слагаме маята да се активира заедно със захарта и шепа брашно .

Ако имате машина слагате всичко в контейнера да се активира там и след това добявяте разтопеното масло
, брашното и солта . Включвате на режим за месене .
Ако нямате машина се замесва по стандартния начин на ръка.
След като се получи глатко тесто се оставя покрито за 15 - 20 минути да се отпусне и се оформя хлябчето по желание и се поставя във формата която сте си избрали .Моята е кексова продълговата с размери - 24 см. на 13 см . и висока 7 см.

Покрива се и се оставя да удвои обема си !
Не се маже отгоре .
Пече се в загрята на 190 гр. фурна за 35-40 минити.













1 коментар:

  1. Здравей, днес приготвих хляба -резултата беше супер пухкав и висок хляб! Единственото, което ще променя следващия път е да намаля солта. Поздрави за сполучливата рецепта!

    ОтговорИзтриване