СВИНСКИ КОТЛЕТИ ПРИГОТВЕНИ НА ТИГАН И ФУРНА
ВИДЕО РЕЦЕПТА
Това е моя начин за приготвяне на домашно барбекю.
Пържолите не се начукват . Поръсват се само с подправки и се изпичат както е показано по долу на видеото .
Този начин на приготвяне запазва соковете на месото и крайния резултат е - едни много вкусни и сочни пържоли.
Това се постига по следния начин - запичаме пържолите в загрят малко над средна температура тиган ( аз го назвам с отрязана през средата глава кормит лук натопена в олио , това допълнително овкусява месото ) с оребрено дъно ( може и с плоско ) за 2 - 3 минути като след 1-рата минута завъртаме ( не обръщаме ! ) на 90 гр. за да се получат ленти като решетка (декорация ) от оребрения тиган , но това са подробности :) Та така , след 2 -тата минута обръщаме пържолите и вкарваме тигана в загрята предварително фурна на 220 гр. за още 20-25 минути за доизпичане .
Тигана трябва да е с метална дръжка за да може да се ползва и за фурната .
Ако нямате такъв може да ги прехвърлите в тавичка , но трябва да загрята предварително във фурната !!!
Продукти :
4 свински пържоли
Сол , чер пипер и кимион .
Начин на приготвяне :
ВИДЕО
СНИМКИ
ВИДЕО РЕЦЕПТА
Това е моя начин за приготвяне на домашно барбекю.
Пържолите не се начукват . Поръсват се само с подправки и се изпичат както е показано по долу на видеото .
Този начин на приготвяне запазва соковете на месото и крайния резултат е - едни много вкусни и сочни пържоли.
Това се постига по следния начин - запичаме пържолите в загрят малко над средна температура тиган ( аз го назвам с отрязана през средата глава кормит лук натопена в олио , това допълнително овкусява месото ) с оребрено дъно ( може и с плоско ) за 2 - 3 минути като след 1-рата минута завъртаме ( не обръщаме ! ) на 90 гр. за да се получат ленти като решетка (декорация ) от оребрения тиган , но това са подробности :) Та така , след 2 -тата минута обръщаме пържолите и вкарваме тигана в загрята предварително фурна на 220 гр. за още 20-25 минути за доизпичане .
Тигана трябва да е с метална дръжка за да може да се ползва и за фурната .
Ако нямате такъв може да ги прехвърлите в тавичка , но трябва да загрята предварително във фурната !!!
Продукти :
4 свински пържоли
Сол , чер пипер и кимион .
Начин на приготвяне :
ВИДЕО
СНИМКИ
Чудни!!! И много сочно изглеждат, браво!
ОтговорИзтриванеБлагодаря AuraNovember !
ОтговорИзтриване