АРХАНГЕЛОВА ПОГАЧА СЪС СИРЕНЕ
Тази погача направих на Архангелов ден за раздаване . Получи се една много вкусна погача със сирене и масло която буквално се изяде за минута от колегите ми . Когато искам нещо да се опита от много хора все на работата го нося за тест ! :)
Продукти :
700 гр. бяло брашно
150 мил. вода
150 мил. пр. мляко
20 гр. прясна или 7 гр. суха мая ( аз използвах суха )
2 яйца
1 суп. лъж. захар
1 чаена лъж. сол
80 - 100 мил. олио
буца сирене
масло за намазване на разточената кора
Приготвяне :
Смесваме водата с млякото и затопляме леко.
Поставяме вътре маята , 1/2 от захарта и брашно и разбъркваме като продължаваме да добавяме брашно до получаване на гъста каша , нещо като от рода на по-рядка боза. След това поръсваме отгоре с брашно , да се получи като брашняна шапка и оставяме за 10 - 15 минути настрана да се активира маята. Полазваме брашно от претегленото 700 гр за рецептата .
след 15 - на минути се получава нещо такова - виж снимкте под текста
след като бухне маята изсипваме в пресятото със солта брашно , добавяме леко разбитите яйца , останалата 1/2 заахарта , олиото и омесваме глатко тесто.
оставяме покрито да втаса докато стане двойно и прехвърляме на набрашнен плот
разточваме на кора
мажем обилно с разтопено масло и поръсваме със сирене
навиваме на руло
завиваме във вид на охлюв , поставяме в тава и покриваме за повторно втасване. Мажем с рабит жълтък с пр. мляко и печем във фурна на 180 гр. за 55 минути .
Здравейте, как можем да с свържем с вас за интервю за Капитал.
ОтговорИзтриване