ПИЦА ДВЕ В ЕДНО ОТ ТЕСТО БЕЗ МАЯ !
Авторска рецепта !
Това е домашния ми вариант на пица с тесто без мая и на две различни пици месна и вегитарянска , направени в/у един блат!
Много бързо и удобно изпълнение , омесваме тестото , разточваме , поръсваме и печем !
За тестото:
1 и 1/2 чаена чаша брашно
2-3 чаени лъж. олио
100 мил. вода
1 чаена лъж. бакпулвер
1 щипка сол
1/2 чаша брашно подавайте по - малко ,тестото не трябва да е твърдо и сухо!
Оставя се да почине за 10 минути покрито , тогава се разточва много лесно и на тънко.
Приготвяне:
Пресяваме брашното с бакпулвера и солта в купа
Добавяме водата олиото и замесваме глатко , меко леко лепкаво тесто.
Разточваме го и го слагаме в тава и намазваме с доматен сос и поръсваме половината с колбас кашкавал и зеленчуци , а другата само със зеленчуци .
Печем до готовност във фурна. - 10 минути на 200 гр.
ЗАБЕЛЕЖКА - ТЕСТОТО Е ЗА ТЪНЪК БЛАТ ПИЦА !!!
на снимките пицата е с двойна доза от тестото
размера на тази пица е 50 см. - 35 см.
Още снимки на пици от същото тесто :
Авторска рецепта !
Това е домашния ми вариант на пица с тесто без мая и на две различни пици месна и вегитарянска , направени в/у един блат!
Много бързо и удобно изпълнение , омесваме тестото , разточваме , поръсваме и печем !
За тестото:
1 и 1/2 чаена чаша брашно
2-3 чаени лъж. олио
100 мил. вода
1 чаена лъж. бакпулвер
1 щипка сол
1/2 чаша брашно подавайте по - малко ,тестото не трябва да е твърдо и сухо!
Оставя се да почине за 10 минути покрито , тогава се разточва много лесно и на тънко.
Приготвяне:
Пресяваме брашното с бакпулвера и солта в купа
Добавяме водата олиото и замесваме глатко , меко леко лепкаво тесто.
Разточваме го и го слагаме в тава и намазваме с доматен сос и поръсваме половината с колбас кашкавал и зеленчуци , а другата само със зеленчуци .
Печем до готовност във фурна. - 10 минути на 200 гр.
ЗАБЕЛЕЖКА - ТЕСТОТО Е ЗА ТЪНЪК БЛАТ ПИЦА !!!
на снимките пицата е с двойна доза от тестото
размера на тази пица е 50 см. - 35 см.
Още снимки на пици от същото тесто :
вегИтарЯнска?!
ОтговорИзтриванесупер е тестото, и пицата става много вкусна! благодаря за рецептата! Нина
ОтговорИзтриване