Кръстил съм е така , защото се състои от 12 рола със сирене.
Много вкусна погача с плънка от масло и сирене и заливка от разбити яйца объркани с разтопено масло и натрошено сирене.
Продукти:
1 kг. и шепа бяло брашно
3 яйца ,
80 гр. олио
80 гр. захар
15 гр. сол
200 гр. кисело
200 мил. прясно мляко
щипка сода за хляб (аз я смесвам с брашното)
42 гр.(едно кубче) мая
10 гр. оцет .
масло за намазване
Начин на приготвяне:
пресяваме брашното със содата в купа
масло за намазване
Начин на приготвяне:
пресяваме брашното със содата в купа
разбъркваме маята с една лъжица от захарта и една шепа брашно в млякото което сме затоплили предварително ( не в микровълнова ) в друга чаша разбиваме киселото мляко с олиото и яйцата , там слагаме и оцета
след като се активира маята изсипваме сместа при брашното . изсипваме и разбитите яйца с киселото мляко и олито .
Прибавяме и солта ...
омесваме гладко тесто
и го оставяме покрито да втаса
разточваме на кора с 0,5 см. дебелина и намазваме с разтопено масло и поръсваме със сирене
навиваме на руло и режем на 12 равни шайби
шайбите нареждаме в тава с размер 30 - 8 см.
запълваме между шайбите със сирене и оставяме покрита да втаса отново
Втасалата погача поливаме с 2 разбити яйца , разбъркани с 2 лъжици стопено масло и малко сирене .
тове е един мой експеримент който не е задължителен
Стандартния начин е да се намаже с разбит жълтък с пр. мляко
печем на 180 гр. за 40 - 45 минути
Няма коментари:
Публикуване на коментар