ПЪЛНОЗЪРНЕСТО ДОМАШНО ХЛЕБЧЕ
Продукти :
300 гр . бяло брашно
200 гр. пълнозърнесто - препоръчвам брашно от лимец
7 гр. суха мая
325 милилитра топла вода или 1,1/2 чаени чаши
2 супени лъж. захар
1 супена лъж. сол
Начин на приготвяне:
Изсипваме маята и захарта в топлата вода и оставяме да шупне ( да се активира маята )
След това прибавяме шупналата мая към смесените и пресяти със солта брашна и омесваме до гладко тесто ( може и в машина за хляб да се омеси )
След като омесим тестото го оставяме за 20 - 30 минути да се отпусне и оформяме по желание форма за нашето хлебче
.Поставяме в намаслена тава ( форма ) поръсваме с брашно и правим произволно няколко разреза отгоре с остър нож .
Oставяме да втаса отново и печем в предварително загрята фурна на 190 гр. до готовност 40 - 45 мин.
снимките са направени след 2 - рото втасване точно преди да се вкара във фурната
готовото хлебче
Опитах и това хлебче. Стана чудесно!
ОтговорИзтриване