КОЛЕДЕН ХЛЯБ
Тази година реших да не е пита , ами да е хляб за Коледната трапеза . И за да е малко по различен от обикновенния обогатих малко и тестото .
Авторска рецепта !
Продукти :
100 гр. вода
2 чаени чаши кисело мляко
7 гр. суха мая
500 гр. бяло брашно (+) или (-) зависи колко е гъсто млякото , колко е голямо яйцето , вида на брашното
1 яйце
3 супени олио
1 супена захар
1 чаена сол
Приготвяне :
Затопляме водата и млякото и разбъркваме на айрян. В топлия айрян шупваме маята.
Замесваме гладко тесто от продуктите и оставяме да втаса .
След като втаса го оформих на топка , поръсих с брашно и го сложих в купа с диаметър 20 см и височина 10 см.
Изчаках да втаса повторно ...
Изпекох в загрята на 180 гр. фурна с подгряващ само долен реотан за 40 - 45 минути.
Тази година реших да не е пита , ами да е хляб за Коледната трапеза . И за да е малко по различен от обикновенния обогатих малко и тестото .
Авторска рецепта !
Продукти :
100 гр. вода
2 чаени чаши кисело мляко
7 гр. суха мая
500 гр. бяло брашно (+) или (-) зависи колко е гъсто млякото , колко е голямо яйцето , вида на брашното
1 яйце
3 супени олио
1 супена захар
1 чаена сол
Приготвяне :
Затопляме водата и млякото и разбъркваме на айрян. В топлия айрян шупваме маята.
Замесваме гладко тесто от продуктите и оставяме да втаса .
След като втаса го оформих на топка , поръсих с брашно и го сложих в купа с диаметър 20 см и височина 10 см.
Изчаках да втаса повторно ...
Изпекох в загрята на 180 гр. фурна с подгряващ само долен реотан за 40 - 45 минути.
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеСтрахотно изглежда!
ОтговорИзтриване