ДОМАТЕНО МАСЛИНЕНИ ХЛЕБЧЕТА !
Продукти :
за тестото:
1 чаена чаша вода
1/4 чаена чаша олио
7 гр. суха мая
бяло брашно за средно меко тесто (500 гр. +, – )
за плънката:
1 средно голям домат
5-6 маслини
клонче пресен розмарин или една супена лъжича сух
Може спокойно да се удвоят продуктите за плънката !
Приготвяне :
Нарязваме на ситно домата - само месестата част , сока и семките не се ползват !
Маслините нарязваме на ситно също и розмарина ако е пресен
Омесваме гладко и меко тесто заедно с нарязаните на ситно домати , маслини и розмарина .
Оставяме да втаса .
Втасалото тесо :
Разделяме на две части :
Оформяме две топки и ги слагаме в тавата в която ще печеме . Покриваме за повторно втасване .
Втасалите хлябчета :
Печем в загрята на 180гр. фурна само на долен реотан до готовност .
Ако искате да получите такава коричка отгоре след като са готови вадите ги с тавата и мажете с масло или маргарин както са горещи от горе и връщате за още 3- 4 минути в горещата фурна.
Да ви е сладко !
Продукти :
за тестото:
1 чаена чаша вода
1/4 чаена чаша олио
7 гр. суха мая
бяло брашно за средно меко тесто (500 гр. +, – )
за плънката:
1 средно голям домат
5-6 маслини
клонче пресен розмарин или една супена лъжича сух
Може спокойно да се удвоят продуктите за плънката !
Приготвяне :
Нарязваме на ситно домата - само месестата част , сока и семките не се ползват !
Маслините нарязваме на ситно също и розмарина ако е пресен
Омесваме гладко и меко тесто заедно с нарязаните на ситно домати , маслини и розмарина .
Оставяме да втаса .
Втасалото тесо :
Разделяме на две части :
Оформяме две топки и ги слагаме в тавата в която ще печеме . Покриваме за повторно втасване .
Втасалите хлябчета :
Печем в загрята на 180гр. фурна само на долен реотан до готовност .
Ако искате да получите такава коричка отгоре след като са готови вадите ги с тавата и мажете с масло или маргарин както са горещи от горе и връщате за още 3- 4 минути в горещата фурна.
Да ви е сладко !
Получих уникални хлебчета, благодаря! Поздрави от Варна!
ОтговорИзтриване