ПОГАЧА - ХЪЛМОВЕТЕ
Продукти
300 мл. вода
5-6 суп. лъж. кисело мляко
3 яйца ( 2-та жълт. се отделят за намазване )
2 суп. лъж. олио
7 гр. суха или 1/2 пакетче жива мая
1 чаена лъж. оцет
1 суп. лъж. сол
2 суп. лъж захар
брашно за средно меко тесто
Приготвяне
Във водата разбъркваме млякото , яйцата , солта , захарта , оцеета и маята ( ако трябва да се активира предварително - активирайте я , моята не се )
Започваме да подаваме чаша по чаша брашно и разбъркваме в началото , после като започне да се сгъстява - месим до средно меко тесто . Покриваме и оставяме да втаса . От втасалото тесто започваме да оформяме топки с размер на малък лимон и започваме да редим в тава ( моята е с рамер 26см. висока 10см.)
За да се получи ефекта като моята , топките трябва да се нареждат плътно една до друга като не се оставя разтояние между тях и така до запълване на цялата тава. От остатъка на тестото се правят малки топчета с размерите на бонбон "лукче" и се поставят отгоре там където се допират големите топки и така до запълване на всички вдлъбнатини които се получават м/у топчетата . Оставяме да втаса на топло .
Втасалата погача
Целта на това подреждане плътно на топките е да даде височина на погачата при втасване на тестото . Като са една до друга при втасване топките не могат да се развият на страни и отиват нагоре , тавичката трябва да е поне 10-см . висока . Малките топчета предават допълнителен обем и ефект .
Ми това е - ако някой не е разбрал да пита , ще му се обясни отново !
Мажем с рабитите с малко олио жълтъци , поръсваме с - каквото имаме .
Печем в предварително загрята фурна на 190 гр. за 40 - 45 мин.
Да ви е сладко !!!
Продукти
300 мл. вода
5-6 суп. лъж. кисело мляко
3 яйца ( 2-та жълт. се отделят за намазване )
2 суп. лъж. олио
7 гр. суха или 1/2 пакетче жива мая
1 чаена лъж. оцет
1 суп. лъж. сол
2 суп. лъж захар
брашно за средно меко тесто
Приготвяне
Във водата разбъркваме млякото , яйцата , солта , захарта , оцеета и маята ( ако трябва да се активира предварително - активирайте я , моята не се )
Започваме да подаваме чаша по чаша брашно и разбъркваме в началото , после като започне да се сгъстява - месим до средно меко тесто . Покриваме и оставяме да втаса . От втасалото тесто започваме да оформяме топки с размер на малък лимон и започваме да редим в тава ( моята е с рамер 26см. висока 10см.)
За да се получи ефекта като моята , топките трябва да се нареждат плътно една до друга като не се оставя разтояние между тях и така до запълване на цялата тава. От остатъка на тестото се правят малки топчета с размерите на бонбон "лукче" и се поставят отгоре там където се допират големите топки и така до запълване на всички вдлъбнатини които се получават м/у топчетата . Оставяме да втаса на топло .
Втасалата погача
Целта на това подреждане плътно на топките е да даде височина на погачата при втасване на тестото . Като са една до друга при втасване топките не могат да се развият на страни и отиват нагоре , тавичката трябва да е поне 10-см . висока . Малките топчета предават допълнителен обем и ефект .
Ми това е - ако някой не е разбрал да пита , ще му се обясни отново !
Мажем с рабитите с малко олио жълтъци , поръсваме с - каквото имаме .
Печем в предварително загрята фурна на 190 гр. за 40 - 45 мин.
Да ви е сладко !!!
Разкошна е !!В тази тавичка втасва и в нея се пече ?
ОтговорИзтриванеДа !
ИзтриванеВсе пак кажете на вас колко брашно ви отиде
ОтговорИзтриванеyoutube - Vodl Media
ОтговорИзтриванеyoutube - Vodl Media. Watch video about the events and events of the day with an in-depth look at the global Rating: mp3 to youtube 5 · 5 votes · Free · Android · Game