Авторска рецепта !
Рулата са замесени с мед вместо със захар !
Продукти :
450 гр брашно + още 50 гр. до меко тесто!
2 яйца
200 гр. домашен мед
50 гр. кокосово олио
150 мил. бадемово мляко
7 гр. суха или 20 гр. жива мая
кората на един лимон и портокал
ванила
за плънката :
сливов мармалад и сушени плодове по избор , при мен череши и боровинки.
един белтък за намазване на рулата
един белтък за намазване на рулата
Начин на приготвяне:
Затоплете леко млякото и активирайте маята в него , след това добавете меда и кокосовото олиото и разбъркаите леко , добавете и леко разбитите яйца , добавете настърганите кори от портокала и лимона , добавете и ванилията .
Затоплете леко млякото и активирайте маята в него , след това добавете меда и кокосовото олиото и разбъркаите леко , добавете и леко разбитите яйца , добавете настърганите кори от портокала и лимона , добавете и ванилията .
Пресейте няколко пъти брашното и добавете към него всичките смесени продукти и омесете глатко и меко тесто.
Аз използвах машината за хляб да омеся всичко.
Омесеното тесто оставете покрито на топло да втаса , отнема повече време за да втаса , иска се търпение !
Втасалото тесто премесете леко и разделете на 2 части.
Втасалото тесто премесете леко и разделете на 2 части.
разтеглете на правоъгълници , става с ръце , не ползваите точилка за да не се мачака тестото , разтягаите с пръсти.Намажете обилно едното с мармалада от сини сливи и поръсете другото с сушените плодове.
Завийте на рула и поставете в тавички за втасване отново .
Втасалите рула намажете с белтък и поръсете с кафява захар .
Печем в загрята на 180 гр . фурна само на долен реотан за 30 -35 мин. Не трябва да се препичат , следете ги .
Стават много меки пухкави и мнооого сладки !!!
Много вкусно изглежда това руло, Емо! Ще го пробвам непременно.
ОтговорИзтриване