МЕРИТЕЛНИТЕ ЧАШИ И ЛЪЖИЦИ С КОИТО ПРИГОТВЯМ РЕЦЕПТИТЕ !!!

понеделник, 18 януари 2016 г.

ПОРТОКАЛОВ КЕКС

ПОРТОКАЛОВ КЕКС


                                                       



Продукти .

5 яйца 

1 и 1/2 чаени чаши захар
5 супени лъж. олио
3 чаени чаши брашно
2 и 1/2 чаени лъж. бакпулвер
1 чаена лъж. ванилов екстракт
1 голям портокал

1 (газирано) фанта портокал
Основните продукти за кекса харесах от рецептата за кекс на Екатерина Тингарова , но добавих малко и измених начина за направата по мой вкус .

Приготвяне


В голяма купа разбиваме яйцата със захарта с миксер до пухкав крем .
Прибавяме настърганата кора от портокала , ваниловия
екстракт , олиото , изцеждаме портокала и изсипваме сока в чаена чаша , допълваме с фанта портокал и добавяме в купата при останалите продукти . 
Разбъркваме леко , вече без миксер и прибавяме пресятото !!! брашно с бакпулвера .
Разбъркваме до смесване на всички продукти на ръка с тел и изсипваме в тава намазана с мазнина и поръсена с брашно.

Печем на 170 гр .  за 45 - 50 мин . Или до суха клечка .
По желание поръсваме с пудра захар изстиналия кекс .


                                 Да ви е сладко !!!

                                                        













 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар