ПОГАЧА ДЕН И НОЩ !!!
Продукти за бялото тесто :
200мл. вода
2 яйца
4 суп. лъж. олио
2 суп. захар
1 чаена сол
7 гр. суха или 20 гр. жива мая
Брашно за меко тесто
Приготвяне:
Стопляме водата и активираме маята.
Добавяме леко рабитите яйца , олиото и захарта .
Пресяваме брашно и започваме да добавяме към сместа , разбъркваме в началото после месим до меко нелепнещо тесто.
Продуктите за черното тесто ОТ ТУК !!!
След като втасат тестата се разточват на правоъгълници с дебелина 0,5 см . Бялото се маже с мазнина пожелание и се поръсва с плънка пожелание .
Моята плънка е:
Люти чушки, чесън, лук и зелени маслини.
Лука , чушките и чесъна се задушават в малко мазнина до омекване и после се поръсват заедно с маслините.
Черното разточено тесто се поставя върху бялото , завивасе на руло и се завива на охлюв и поставя в тава послана с хартия за печене с размери 28 - 12 см
кръгла. След като втаса машем с яйце и печем в згрята на 180 гр. фурна за 40 + минути до готовност.
Продукти за бялото тесто :
200мл. вода
2 яйца
4 суп. лъж. олио
2 суп. захар
1 чаена сол
7 гр. суха или 20 гр. жива мая
Брашно за меко тесто
Приготвяне:
Стопляме водата и активираме маята.
Добавяме леко рабитите яйца , олиото и захарта .
Пресяваме брашно и започваме да добавяме към сместа , разбъркваме в началото после месим до меко нелепнещо тесто.
Продуктите за черното тесто ОТ ТУК !!!
След като втасат тестата се разточват на правоъгълници с дебелина 0,5 см . Бялото се маже с мазнина пожелание и се поръсва с плънка пожелание .
Моята плънка е:
Люти чушки, чесън, лук и зелени маслини.
Лука , чушките и чесъна се задушават в малко мазнина до омекване и после се поръсват заедно с маслините.
Черното разточено тесто се поставя върху бялото , завивасе на руло и се завива на охлюв и поставя в тава послана с хартия за печене с размери 28 - 12 см
кръгла. След като втаса машем с яйце и печем в згрята на 180 гр. фурна за 40 + минути до готовност.
Много сполучлива рецепта! Благодаря!
ОтговорИзтриванеРадвам се че ви е харесала!
Изтриване