МЕКИЦИ С МАЯ , КИСЕЛО И ПРЯСНО МЛЯКО
Продукти:
100 мил. прясно,
200 мил. кисело,
почти едно пакетче мая (7гр.)
чаена лъж. сол
1/2 чаена лъж. сода за хляб
брашно за меко тесто 350 - 400 гр.
Приготвяне:
Месиш от вечерта , втасва, премесваш още веднъж и прибираш в хладилника в завита с найлонова торба голяма купа че втасва още веднъж за през ноща.
Сутринта вадиш 2 часа по рано от времето за пържене да се темперира тестото, след това примесваш още за минута и пържиш като късаш с намазнени с олио пръсти топчета тесто и разтягаш във форми с дебелина 0,5 см.
Пържим в средно горещо олио!!!
Да ви е сладко !!!
Продукти:
100 мил. прясно,
200 мил. кисело,
почти едно пакетче мая (7гр.)
чаена лъж. сол
1/2 чаена лъж. сода за хляб
брашно за меко тесто 350 - 400 гр.
Приготвяне:
Месиш от вечерта , втасва, премесваш още веднъж и прибираш в хладилника в завита с найлонова торба голяма купа че втасва още веднъж за през ноща.
Сутринта вадиш 2 часа по рано от времето за пържене да се темперира тестото, след това примесваш още за минута и пържиш като късаш с намазнени с олио пръсти топчета тесто и разтягаш във форми с дебелина 0,5 см.
Пържим в средно горещо олио!!!
Да ви е сладко !!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар