МЕРИТЕЛНИТЕ ЧАШИ И ЛЪЖИЦИ С КОИТО ПРИГОТВЯМ РЕЦЕПТИТЕ !!!

четвъртък, 18 юни 2015 г.

БАНИЦА С ЯЙЦА , МАСЛО И СИРЕНЕ

БАНИЦА С ЯЙЦА , МАСЛО И СИРЕНЕ


                                                                                              
                                                                                    



Продукти и начин на приготвяне :


3, 4, 5 яйца - колко имаш
1/2 пакет масло стопяваш на котлона с 1/2 чаша чаена олио
буца сирене

пакет готови кори
редиш 3 кори и мажеш (ръсиш) обилно с разтопената мазнина
така докато свършиш корите или докато напълниш тавата
някъде преди средата на корите поръсваш с натрошено сирене
в средата още веднъш и после пак преди края
Нарязваш на парчета и поливаш с разбитите яица
навеждаш леко тавата на всички страни за да може яйцата да попият в баницата през разрезите
оставаш за няколко минути да потънат (попият) яйцата и печеш в загрята на 170 гр. фурна до златисто , леко препечена отгоре за да е идеална от вътре !!!

                                       Да ви е сладко !!!

                                                







                                                       

5 коментара:

  1. "Банички - пурички", които са по тази рецепта, само с 2 яйца ли са заляти, както си написал?!
    Или има яйца и в плънката?! Корите са 45 бр., а това е минимум 1 кг 300гр. Само с 2 яйца ще са много сухи ми се струва ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма да са сухи, мажем на всеки 3 кори ( само горната обилно с мазнина 1/2 пакет масло (250гр.) и 1/2 чаена чаша олио (маслото се стопява в олиото ) използва се всичката мазнина!
      После се нарязвт и се заливат с разботите 2 яйца с 2 - 3 лъж. пр. мляко.
      Заливката трябва да влезе през разрезите . Накланями тавата на всички страни и за минута е готова за фурната

      Изтриване
    2. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    3. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
  2. ОК! Благодаря!

    ОтговорИзтриване