Авторска рецепта !
Продукти за черното тесто :
100 гр. бяло брашно
60 гр. пълнозърнесто брашно
50гр. ръжено брашно
135 мил. топла вода
3/4 пакетче суха или 15 гр, жива мая
2/3 чаена лъж. сол
1 и 1/2 супени какао на прах , без захар
1/2 чаена лъж. кимион на зърна
1 супена лъж. олио
1 и 1/2 супени лъж. меласа ( Меласата представлява тъмен гъст сироп, остатъчен продукт от производството на захар от захарна тръстика или от захарно цвекло ) Съставките са точни !!!
Продукти за бялото тесто :
100 мл. вода
1яйца
2суп. лъж. олио
1 суп. захар
1/2 чаена сол
1/2 пакетче (3.5гр.) суха или 10 гр. жива мая
Брашно за меко тесто
Приготвяне :
Омесваме тестата - аз в машината за хляб .Оставяме да втасат.
Втасалите теста разделяме , всяко на 4-ри части
Оформяме топки и нареждаме в тава :
Покриваме и оставяме да втасат повторно
Слагаме в студена фурна и включваме на 190 градуса .
Печем до готовност .
След като извадим мажем с масло и покриваме с кърпа докато изтине.
Да ви е сладко !!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар