РАЗРЯЗАНА ПИТА СЪС СИРЕНЕ
Продукти :
100 мил. пр. мляко
Приготвяне :
Разбъркваме млеката с яйцето, оцета, захарта и прибавяме маята .
мажем с жълтък с добавки (олио , мляко )
и печем на 180 гр. до готовност . (35-40) мин.
Да ви е сладко !!!
Продукти :
100 мил. пр. мляко
200 мил. кисело мляко
50 мил. олио
едно яйце
7 гр. суха мая
щипка сода за хляб
една идея оцет
чаена лъжица сол и захар
брашно за мнооого меке тесто !
аз така обичам ! :)
Приготвяне :
Разбъркваме млеката с яйцето, оцета, захарта и прибавяме маята .
Като шупне маята започваме да добавяме брашното и по някое вереме слагаме и солта.
Като слагам брашното последно мога да регулирам колко меко искам да е тестото !
Втасалото тесто разтегляме (разточваме) на кора , мажем с мазнина и поръсваме със сирене
Завиваме на руло , режем рулото по средата по дължина като оставяме 2 пръста неотрязани накрая , леко усукваме , ( не плетем на плитка защото тестото е много меко и пухкаво и ще се смачка ) завиваме на охлюв и поставяме в тава.
Втасва още веднъж.
и печем на 180 гр. до готовност . (35-40) мин.
Да ви е сладко !!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар