Google+ Followers

МЕРИТЕЛНИТЕ ЧАШИ И ЛЪЖИЦИ С КОИТО ПРИГОТВЯМ РЕЦЕПТИТЕ !!!

четвъртък, 25 юни 2015 г.

РАЗРЯЗАНА ПИТА СЪС СИРЕНЕ

РАЗРЯЗАНА ПИТА СЪС СИРЕНЕ






Продукти :


                                   100
мил. пр. мляко
200 мил. кисело мляко
50 мил. олио
едно яйце
7 гр. суха мая
щипка сода за хляб
една идея оцет
чаена лъжица сол и захар
брашно за мнооого меке тесто !
аз така обичам ! :)


Приготвяне
:
Разбъркваме млеката с яйцето, оцета, захарта и прибавяме маята .
Като шупне маята започваме да добавяме брашното и по някое вереме слагаме и солта. 
Като слагам брашното последно мога да регулирам колко меко искам да е тестото !


Втасалото тесто разтегляме (разточваме) на кора , мажем с мазнина и поръсваме със сирене


Завиваме на руло , режем рулото по средата по  дължина като оставяме 2 пръста неотрязани накрая , леко усукваме , ( не плетем на плитка защото тестото е много меко и пухкаво и ще се смачка ) завиваме на охлюв и поставяме в тава.




 Втасва още веднъж.


мажем с жълтък с добавки (олио , мляко )
                                                 

                                                       




         

и печем на 180 гр. до готовност . (35-40) мин.

Да ви е сладко !!!







                                                                          

Няма коментари:

Публикуване на коментар