Млечната баница със яйца и сирене е една много вкусна баница с хрупкави корички отвън и мноого мека вътрешност която се дължи на прясното мляко !Баницата запазва пухкавината си и няколко дена след това !!!
Продукти :
Кори за баница ( каквито имате) аз имах от дебелите които са по 6 кори в пакета.
6 яица
1 чаена чаша пр. мляко
1/2 чаена чаша олио
1/2 чаена чаша разтопено масло
буца сирене
Приготвяне:
Поставяме на дъното на тава хартия за печене и започваме да нареждаме баницата.
При мен по една кора защото са дебели , а за нормалните по 2-3 кори .
Слагаме на загрят котлон тиган с 1/2 - рата чаена чаша масло и там поставяме и 1/2 - рата чаена чаша олио.
Олиото се загрява а маслото се разтапя .
Мажем първите 3 кори обилно с ратопеното мало и олио и слагаме другите 3 кори в/у тях. Мажем отново и така до изчерпване на корите.
Сиренето наръсваме на два пъти , някъде преди средата и после малко преди края.
Нарязваме баницата на форми пожелание.
Разбъркваме яйцата с прясното мляко и заливаме баницатаНакланяме леко тавата във всички посоки да се разпредели и попие равномерно яйчномлечната смес навсякъде.
Печем в загрята на 180 гр. фурна до златиста коричка.
Баницата запазва пухкавината си и няколко дена след това !
Няма коментари:
Публикуване на коментар