Google+ Followers

МЕРИТЕЛНИТЕ ЧАШИ И ЛЪЖИЦИ С КОИТО ПРИГОТВЯМ РЕЦЕПТИТЕ !!!

понеделник, 13 октомври 2014 г.

КОЗУНАК

КОЗУНАК

                                                                            

КОЗУНАК

Продукти:
 

250 мл. прясно мляко
3 яйца със стайна температура, 30 гр. мая за хляб
9 супени лъжици захар
150 мл. олио
настърганата кора на един едър лимон и 2 прахчета ванилия
брашно около 800 гр. и щипка сол

Затоплете прясното мляко със захарта до нейното разтваряне и в него шупнете ( активирайте) маята. В случай, че е горещо охладете леко до температура като потопите пръста си да ви пари, но търпимо и тогава слагайте маята. Добавете олиото.  Идва ред на трите разбити с вилица яйца, както и на лимоновата кора или ванилията.(аз слагам и двете)

Начин на приготвяне :



Пресейте брашното, направете в него кладенче и поръсете със солта, изсипете млечно-яйчената смес в него и замесете меко нелепнещо тесто. Който е месил козунак знае, че тестото изисква топлина и време за втасване. Готовото тесто поставете в по-голям намаслен съд и оставете на топло да втаса докато утрои обема си. Това се случва за около час до два, зависи от топлината на помещението.Оформяте по-желание.
Ползвам съм рецептата за тестото от
- КЛИК




















И още един със същите продукти , но този е със стафиди , омесват се заедно с тестото .


                                            


 

2 коментара:

  1. Браво Емчо ,страхотен е станал!
    Поздрави ,и успех на блога ти ...знам ,че ще ни радваш с невероятни неща в него.

    ОтговорИзтриване