Свинска рибица - малката
1 червена и една зелена чушка
Карфиол
Сол
Пипер
Кимион
1 лъж, оцет
Нарязваме на много тънко рибицата . Разбъркваме я със солта пирера и кимиона .
Нарязване на ивички чушките и накъсваме на розички карфиола.
В тигам с незалепващо дъно сипваме малко олио и го слагаме на горещ котлон
След като олиото загрее изсипваме свиското и готвим 3 - 4 минути , След това добавяме ( ако тигана е голям и има място ) карфиола , ако не е голям готвим още 3 - 4 минути свиското и го вадим в чиния отвънка за после и чак тогава добавяме карфиола. Готвим карфиола 3 - 4минути и след това добавяме и чушките . Готвим за още 3 - 4 минути и връщаме свинското в тигана ако сме го извадили , посоляваме още малко и поръсваме с няколко капки оцет . Разбъркваме хубаво и сме готови !
Карфиола и чушките може да се заменят или да се добавят към тях и други зеленчуци - моркови , броколи , лук . Свинското също може да се замени с пилешко или телешко нарязано по същия начин .
Това е китайски начин за приготвяне на месо с зеленчуци , месото се сготвя много бързо и зеленчуците омекват съвсем леко и запазват свежеста си !!!
.
Прекрасно е!!!
ОтговорИзтриванеСъщо и снимките са неустоими!
Поздрави!
Благодаря ! Зиче :)
ИзтриванеПак съм аз...ако махнеш кода за да може да се публикуват коментарите, без него ще е супер...
ОтговорИзтриванеМисля че го махнах - ама знам ли ... ? :)
ОтговорИзтриване