НЕ СЕ ПЪРЖАТ , А СЕ ИЗПИЧАТ САМО ОТ СОБСТВЕНАТА СИ МАЗНИНА .
Продукти :
1 килограм кайма ( аз използвах смес 50 на 50 )
1 чаена чаша галета
1/2 чаена чаша настърган кашкавал
4 скилидки чесън, пресовани
1 малка глава лук, настъргана
2 супени лъж. Маринара (кетчуп , лютеница )
2 супени лъж, пресен розмарин
2 супени лъж. пресен магданоз
2 супени лъж. пресен босилек
1 чаена лъж. сол
1/2 чаена лъж. черен пипер
2 яйца, леко разбити
Начин на приготвяне :
Смесваме всички продукти и омесваме колкото да се разбърка (смеси ) всичко равномерно
оформяме топчета
нареждаме в тава покрита с готварска хартия
печен на 190 гр. до готовност. ( 20 - 25 мин. )
на оригиналната рецепта каймата е наполовна и подправките също.
http://www.theslowroasteditalian.com/2013/09/italian-herb-baked-meatballs-recipe.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар