МЕРИТЕЛНИТЕ ЧАШИ И ЛЪЖИЦИ С КОИТО ПРИГОТВЯМ РЕЦЕПТИТЕ !!!

петък, 7 ноември 2014 г.

ПЪРЖОЛИ ОТ ПИЛЕШКИ ГЪРДИ , ПРИГОТВЕНИ НА КОТЛОН И ФУРНА !

ПЪРЖОЛИ ОТ ПИЛЕШКИ ГЪРДИ , ПРИГОТВЕНИ НА КОТЛОН И ФУРНА !

Това е един начин за пекане на месо , при който месото си запазва сочноста и мекотата и след топлинната обработка , който ползвам редовно когато искам да си направя барбекю в домашни условия .

Продукти :
6 пилешки гърди
по 1-на  чаена лъжица от -  чер пипер , кимион и сол
3 - 4 супени лъж. олио
и тиган с метална дръжка който може да се вкара в гореща фурна

 

                                     6 пилешки гърди

измити и подсушени БЕЗ ДА СЕ РЕЖАТ , ги поставям в купа и поливам с олиото ... поръсвам ги с подправките и разбърквам (масажирам) за 1 - 2 минути докато всичко полепне равномерно по месото




 загрявам тиган с оребрено дъно ( може и с плоско дъно ) на силна температура и нареждам пилешките гърди вътре без да слагам допълнително мазнина !!!




 пека за  7 - 8 минути зависи колко е нагрят тигана и обръщам от другата страна , след което вкарвам тигана в загрята на 200 гр. фурна за още 15 - 20 минути до получаване на желания резултат .
по този начин на с първоначално изпичане в горещ тиган за няколко минути от всяка страна и довършване до готовност във фурната (след обръщането от към суровата страна на месото  към тигана запечатването на месото продължава във фурната много бързо благодарение на загрятия тиган )  , месото се запечатва с една много тънка изпекана коричка която запазва соковeте на самото месо вътре и по този начин то остава сочно и не изсъхва след изпичането му .
на видеото след този пост съм показал точно момента с обръщането на пил. пържоли и поставянето във фрната

                                                                           
следващите снимки са на готовите пържоли на които се вижда как същите са се надули леко и разреза на една от тях показва запазените сокове на месото вътре в него .

                                                                                  











2 коментара: