ПЕЧЕНИ ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА НА ФУРНА
Това е моя начин за за приготвяне на пилешки дробчета изпечени без мазнина само с подправки на фурна !
Продукти :
една доза пилешки дробчета
подправки по ваш избор - за мен черен пипер , кимион и сол
Начин на приготвяне :
Измиваме дробчетата и поставяме в купа както са мокри без да ги изцеждаме . Поръсваме ги с една супена лъжица сода за хляб и разбъркваме малко да се размеси содата с мокрите дробчета. Оставяме на страна за 5 до 7 минути и измиваме отново обилно със студена вода . Содата помага да се изчистят по добре дробчетата , образува се една тъмна пяна която после трябва да се измие . Съжалявам че не снимах точно този момент , но другия път когато приготвям ще снимам и ще кача тук снимката .
Измитите дробчета се изцеждат от водата , слагат се в тава покрита с ал. фолио или хартия за печене и се поръсват с подправките
Изпичат се в загрята фурна на 190 гр . само на долен реотан до готовност . (35 - 45) минути
Да ви е сладко !!!
Това е моя начин за за приготвяне на пилешки дробчета изпечени без мазнина само с подправки на фурна !
Продукти :
една доза пилешки дробчета
подправки по ваш избор - за мен черен пипер , кимион и сол
Начин на приготвяне :
Измиваме дробчетата и поставяме в купа както са мокри без да ги изцеждаме . Поръсваме ги с една супена лъжица сода за хляб и разбъркваме малко да се размеси содата с мокрите дробчета. Оставяме на страна за 5 до 7 минути и измиваме отново обилно със студена вода . Содата помага да се изчистят по добре дробчетата , образува се една тъмна пяна която после трябва да се измие . Съжалявам че не снимах точно този момент , но другия път когато приготвям ще снимам и ще кача тук снимката .
Измитите дробчета се изцеждат от водата , слагат се в тава покрита с ал. фолио или хартия за печене и се поръсват с подправките
Изпичат се в загрята фурна на 190 гр . само на долен реотан до готовност . (35 - 45) минути
Да ви е сладко !!!
Харесва ми това със содата -- така ще ги правя
ОтговорИзтриванеПочиства идеално !
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриваневсички видове дроб обработвам със сода добавяйки и оцет една кафена чаша.
ОтговорИзтриване